Продукти:
1 кг телешко месо
1 глава кромид лук
1/4 ч.ч. доматен сок
1 кг моркови
1 скилидка чесън
50 гр масло
2 ч.ч. бяло вино
1 връзка магданоз
дафинов лист
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поставяме маслото в тенджера и го затопляме на среден огън. Добавяме предварително нарязаното месо и го задушаваме. Прибавяме нарязаните на ситно кромид лук и чесън, бялото вино и 2 ч.ч. вода, дафинов лист, сол и черен пипер. Похлупваме тенджерата и оставяме ястието да ври 60 минути на тих огън.
Към готовото месо добавяме нарязаните на ситно моркови и доматения сок. Продължаваме да варим още 30 минути. Преди да махнем тенджерата от огъня, прибавяме ситно нарязания магданоз.