Home / Рецепти / Тази малка хитринка прави месото крехко и сочно

Тази малка хитринка прави месото крехко и сочно

Тези кулинарните хитринки ще улеснят живота ви

1. Как да познаете дали медът е натурален, или има например добавена вода?

Ако имате съмнение, достатъчно е да капнете малко мед върху хартия – ако около него се образуват влажни петна, значи е разреден.

2. Кората от банан е чудесен помощник при варенето на месо.

Добавете в тенджерата малко парче бананова кора и резултатът ще ви удиви: месото ще е крехко, сочно и ароматно.

3. Ако пълните пиле или пуйка, добре е не да го миете отвътре с вода, а просто да го избършете със суха кърпа – иначе плънката ще се овлажни и е възможно да не се изпече добре.

БОНУС хитринка:

Намерили сте старо, непотребно гребло в мазето в къщата на село?

месото

Полезни кулинарни хитринки

Не го изхвърляйте, а го превърнете в прекрасна закачалка за чаши, като го закрепите на стената.

Закачайте на него чашите, чието столче прикрепяйте между зъбите на греблото.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*