Home / Мода / Спортни обувки – какви характеристики са важни за тях?

Спортни обувки – какви характеристики са важни за тях?

Спортните обувки са задължителни за всеки. Те ще ви предоставят максимален комфорт в разнообразни ситуации. Може да търсите такива за свободното време в града или пък за разходки в планината, катерене или специфични спортове.

Ще ви помогнем с избора, като ви предоставим малко повече информация за нужните характеристики според това за какво са ви нужни спортни обувки.

На какви спортни обувки да се спра за практикуване на различни спортове?

Възможно е да търсите спортни обувки за определен спорт или пък такива, които са приложими за повечето видове активност. При всички случаи има някои характеристики, които са основни за такива случаи.

Важно е да подберете добра лекота на обувката. Така за вас ще е лесно да извършвате движения и краката ви ще се изморяват по-трудно. Например за тичане можете да заложите на опция за доста леки обувки в лицето на adidas terrex.

спортни обувки

Какви спортни обувки да изберем?

Освен това, е важно да подберете и гъвкава подметка, независимо дали ще играете тенис, футбол, баскетбол или друго. Това ще ви помогне да имате максимална свобода на движенията. Допълнително, в зависимост от климатичните условия и нуждите, е добре да подберете определено ниво на дишащи материали, а съответно и непромокаемост. Например за спорт на закрито можете да заложите на опция от плат за максимална проветряемост. От друга страна, за преходи в планината е добре да съчетаете и непромокаемост.

Какви характеристики да търся за ежедневни спортни обувки за работа или градска разходка и кафе с приятели?

Ако пък не сте толкова активни в спортуването, но обичате този стил на обличане, има доста добри варианти и за ежедневието. Тук е важно да съобразите материала на обувките според сезона, в който ще ги носите.

Оптимален вариант, който е приложим за почти всички такива, са кожените спортни обувки. Освен това ще имате и повече свобода в избора на подметка. Има доста интересни варианти с не толкова гъвкава такава, но пък по-дебела и предоставяща добър комфорт за разходки из града.

обувки спорт

Спортни обувки за повече комфорт

Допълнително тук можете да заложите на доста цветове, като ги съобразите с нуждите си. Например, ако търсите удобни спортни обувки за цял ден на работа, които същевременно изглеждат стилно в спортно-елегантен стил, можете да вземете черни или кафяви такива. Вариант е да разгледате доста интересни такива от тази марка: https://answear.bg/m/guess/toy/obuvki.

Допълнително ще откриете и по-нетрадиционни цветове за спортно-елегантен стил. Само един пример за комбинации в такъв е дънки и цветна риза в същия нюанс като обувките.

Ако обичам планинските преходи, на какви спортни обувки да заложа?

Ако вашето спортно нещо са преходите в планината, то тук е важно да акцентирате на още няколко характеристики. Основно е да прецените каква опора е нужна за глезена ви.

Ако вече сте по-опитни, можете да заложите на по-нисък вариант точно до глезена. Ако пък сега стартирате или се готвите за по-дълъг преход, то е добре да вземете вариант до точно над глезена или до средата на прасеца.

Тук е основно да подберете и точния материал, от гледна точка на оптимална комбинация за проветряемост и водоустойчивост.

Един добър вариант, който комбинира естествени материали като кожа, набук и велур с водоустойчив щит и някои елементи от плат за максимално дишаща обувка, са опциите от марката caterpillar на answear.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*