Home / Любопитно / Спалня според Фън Шуй – 7 важни правила!

Спалня според Фън Шуй – 7 важни правила!

Знаете ли, че неспазването на Фън Шуй може да ви разболее?

Ако спите зле и не успявате да си починете, защо не опитате да промените спалнята според правилата на древното изкуство Фън Шуй, така че отново да намерите спокойствие и душевна лекота?

Фън Шуй за дома е това, което е акупунктурата за тялото. Древното китайско изкуство е посветено на хармонизирането на енергията в пространството, но освен това позволява на хората да работят върху себе си, защото къщата е огледало на душата, пише „Здравен журнал“.

Какви грешки не бива да допускаме?

spalnya fan shui* Всеки член на семейството трябва да намери своето място в дома и останалите да уважават личното му пространство. Застъпването на териториите не влияе добре на отношенията.

* В спалнята няма нужда от телевизор, компютър, снимки на децата и… предмети по 3 на брой.

* Погрешно е детските играчки да са разпръснати навсякъде из дома.

* Не слагайте огледало срещу входната врата.

7 важни съвета за спокойна спалня

1. Разположете спалнята възможно най-далече от входната врата на жилището и избягвайте да го ориентирате точно срещу вратата на спалнята. Частта, където стоят възглавниците, трябва да е опряна на стена.

2. Не разполагайте електрически кабели по пода и стените на спалнята, изнесете техниката в другите помещения.

3. Цветовете играят съществена роля във Фън Шуй. За спалнята най-добре подхождат студените тонове – синьо, виолетово, бяло и сиво. За завесите и завивките пък изберете топли, пастелни цветове.

4. Парфюмирайте стаята с помощта на ароматна свещ с мирис на сандалово дърво – той прочиства въздуха и прогонва лошите вибрации. На възглавниците капнете няколко капки ароматно масло от лавандула, което създава спокойствие и благоприятства съня.spokoen san

5. Осветлението в спалнята трябва да е нежно и приглушено. Избягвайте да спускате лампи над леглото – това напълно противоречи на принципите на Фън Шуй. По-добре използвайте нощни лампи, разположени странично. Не поставяйте огледалото, така че в него да се отразява леглото. Зелените растения нямат място в спалнята.

6. Сложете заоблени камъчета в стъклена купа и я поставете на нощното шкафче. Сънят ви ще бъде по-спокоен.

7. Подредете вещите си така че да не пречи на движението на енергията, изхвърлете ненужното, оставете празни места в спалнята.

Може ли неспазването на Фън Шуй да ни разболее?

Понякога обзавеждането на дома, носещо следите на миналото и известна инертност, нарушава хармонията в него. С помощта на Фън Шуй това може да бъде поправено. Всички сме забелязали, че има къщи, които излъчват спокойствие и радост, и други, в които не се чувстваме добре. Дори кратък престой в дом, в който енергията не се движи свободно, може да предизвика главоболие, неспокоен сън, нервност, напрежение, намалена способност за съсредоточаване.

Детето също трябва да разполага със свое пространство. Бебетата, които проговарят и прохождат по-късно, обикновено са лишени от собствена територия. Разполагането на детското легло в общо помещение, fyn shuiнепригодено по уют и цветове към детската психика, може да доведе дори до астма и други заболявания. За щастие, нещата са поправими – когато в жилището няма детска стая, може да се оформи детски кът във весели цветове, далече от вратата и огледалата.

Можем ли сами да си направим дом по Фън Шуй?

Няма нужда да се консултирате със специалист, достатъчно е да бъдете внимателни към нуждите на всеки член от семейството – към какво се стреми, иска ли да промени живота си или пък предпочита да затвърди сегашното положение, какво отговаря най-добре на характера му, какво обича да прави в свободното си време. За всеки от нас има подходящи мебели, специфични материали, цветове, разположение на предметите. По пътя на опита и като спазвате основните правила на Фън Шуй, можете да постигнете хармоничен дом, в който всеки се чувства на спокойно и сигурно място.

loading...

2 comments

  1. Антоанета

    Xaресва ми идеята за Фън Шуй обзавеждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*