Home / Красота / Шампоаните убиват имунната система

Шампоаните убиват имунната система

Миещите средства за коса изобилстват от вредни и агресивни химикали

Повечето шампоани могат да разрушат имунната система, защото при производството им се използват много силни отрови – смята инженер-химикът Никола Хлебаров. Той наблюдавал дълги години как реагира кожата на главата на различните видове шампоани. След дългите си наблюдения достигнал до извода, че миещите препарати отслабват значително имунната система. Силните отрови и консерванти, влизащи в порите на кожата след всяко третиране, карат имунната система да спре да се бори с гъбичката.

Макар производителите да описват състава на шампоаните, никой не може да ни гарантира точно какво има в тях. Препаратите се тестват в лабораториите първоначално и след това се продават спокойно.

Някои некачествени шампоани могат да провокират косопад и белене на кожата на главата. Масово се използват химикали, които излизат по-евтино от билките, но и носят много рискове за потребителите.

Заради агресивни шампоани можете да се сдобиете с пърхот завинаги. Има данни, че производителите използват съставки, които водят до пристрастяване, и когато смените шампоана си, започвате да чувствате дискомфорт, след което отново се връщате към старата марка.

Специалистите препоръчват да се използват билкови шампоани от доказали се фирми на пазара. В тях е по-вероятно да има по-малко химикали от останалите.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*