Продукти:
4 моркова
4 картофа
250 грама грах
1,5 водна чаша майонеза
4 яйца
сол
Сложете около 1,5 л. вода в тенджера. Обелете картофите и морковите и ги нарежете на малки кубчета. В загрятата вода сложете всички зеленчуци. Когато омекнат, изхвърлете водата и сложете зеленчуците в подходяща купа. След като изстинат, подправете със сол и добавете майонезата.
Сварете и обелете яйцата. Вземете една правоъгълна тава, сложете малко от салатата на дъното, подредете в средата яйцата и добавете останалата част отгоре. Сложете салатата в хладилника за една нощ, след което я обърнете в дълга чиния и украсете с пресни зеленчуци.
nqma na4in da sledvam instrukciite i da se polu4i tova na snimkata
Ще трябва да се оформи като руло, а не просто да изсипем….останалата част!!!
Така написана рецептата е неизпълнима! Не подвеждайте хората!
Защо да е неизпълнима???
това не е пълната рецепта.аз съм я правила,но не по тази рецепта
предполагам че трябва да се добави и желатин иначе няма как да стане това на снимката
изглежда много добре
Ако тякой знае вярната рецепта – моля да я напише
Защото без желатин не може да се получи тази форма.
a nqkoi moje li da dade po-to4ni instrukcii
Правилно Геви!
za6to 6te trqbva da razvalqme vkusa na salatata dostata4no e samo da se dobavi malko smetana ome6ana sas maslo dobre razbita ……..i vaiiiiiiii v hladilnika krasivo i mnogo originalno!!!!!
В рецептата липсва желатина.
няма желатин 🙂
Напишете правилната рецепта . Моля .
Тази салата е много популярна в унгарското кулинарно блог пространство, има я в пинтерест, в няколко списания също е публикувана и да, има желатин, както и ябълка и квасена сметана… 🙂
Рецептата ( Majon?zes sal?ta toj?ssal form?ban dermesztve ) намерих набързо публикувана тук, но мисля, че ако се разровите в нета, под същото име ще намерите още много нейни публикации и варианти. Предлагам ви оригинала на качената от Елеонора Манева снимка:
http://www.mohakonyha.hu/2010/03/majonezes-salata-formaban-dermesztve.html
Тук също е качена:
http://www.mommo.hu/media/Majonezes_salata_tojassal_formaban_dermesztve
но отдолу е споменат източника, който е на горния линк. С Google Translator мисля ще можете да си я преведете успешно.
Да ви е вкусно! 🙂
В оригиналната рецепта има 20 г желатин!
Ако се смени майонезата със соса от краставичките и се добави 1 желатин също ще се желира.
Много оригинално!
AKO SLOJIM I KA6KAVAL NAS1RGAN MOJE I DA STANE 6TE PRIBVAM
Може и без желатин. Картофите се смачкват на пюре и съда се застила с фолио.
ами…според мен може да се изпълни,понеже аз си правя майонезата,и може да бъде или рядка,или гъста,така че…може и да стане 😉
Изглежда апетитна тази салата. Обаче не съм сигурен в рецептата :v
sled kato naredish na danoto ot smesta,redish celi qicata i posle pokrivash s ostanalata smes oformqsh ryloto,sled koeto s folio go zavivash pristqgash i s podxodqsht sad kolkoto razmera na ryloto pribirash v xladilnika.
Shte q probavme znachi 😀
Абсурд,това да се получи-това е ясно-нека някой ,който е успял с желатина да каже как става,така само ще се въртим около едно и също в коментарите си.
Калинка Гьошева опитай със заквасена сметана
Людмил Гърков Благодаря за идеята, въпроса беше че рецептата не е пълна и в този и вид е неизпълнима,всички знаем че продуктите които са описани,колкото и да ги държим във някаква форма,след като се обърне ефекта съвсем не този на снимката 🙂 🙂 🙂
Задължително да ни оставиш!
Нека да ви кажа, че това не е коледна салата с майонеза, а си е чиста проба руска салата във вид на руло Стефка! Няма никакъв желатин – ако имаше такъв, то щяха да напишат, че се слага! Не, не се слага – просто картофите трябва да са малко повече от другите продукти, защото те се стягат, а не майонезата! Има нещо, което е много важно за руската салата, респективно и за тази – не варете зеленчуците, защото стават на каша – много по-вкусно е да хрупат! Сварете си само картофите, нарежете си зеленчуците, смесете всичко, сложете сместа във форма за кекс – правоъгълна или кръгла, наредете яйцата в средата, сложете формата в хладилника, извадете, когато мислите, че е готово, украсете отгоре и…да ви е вкусно!
НИЩО НЕ РАЗБИРАМ ОТ НАПИСАНОТО-НЯМА НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ КАК СЕ ПОЛУЧАВА ТОВА РУЛО -МНОГО НЕГРАМОТНО Е НАПИСАНО,И НЕ Е СЪЧИНЕНО КАКТО ТРЯБВА
Лиле,да ти го обясня аз..:)..аз го разбрах..добре е написано,с подробности,просто са изпуснали да напишат като се наредат яйцата в/у една част от сместа и се изсипе в/у тях останалата част СЕ ОФОРМЯ КАТО РУЛО..после се оставя да престои в хладилника и като стегне се реже се получава това,което виждаш на снимката…:)
Кое ще развали вкуса? Желатинът ли? Прочетете описанието му /той е без вкус и аромат/. Относно доавянето на сметана смесена с масло – тя тази салата ще стане толкова тежка, че няма да има нужда от основно ястие.
Желатин има, но са пропуснли да напишат, а и рецептата е непълна.
http://www.mohakonyha.hu/2010/03/majonezes-salata-formaban-dermesztve.html
Желатин 100%
Това си е някаква разновидност на руската салата, а от нея съм правил солени торти с палачинки и никога не са се разпадали, тайната е сам да си я приготвиш, защото тази от магазина просто не става за такава цел. Много е ефектно, поздравявам авторката за идеята!
Определено,както е дадена няма да стане!Желатин,или нещо друго,за да стегне и да спои зеленчуците.Иначе е много красиво и оригинално.
super
ПОСЛЕ РАЗБРАХМЕ,ЧЕ СЕ СЛАГА ФОЛИО В ДЪЛГА ТЯСНА ТАВИЧКА И ТАКА СЕ ПОЛУЧАВА,МИНЕ ! СЛАГА СЕ В ХЛАДИЛНИК,И С ФОЛИОТО ПОСЛЕ СЕ ВАДИ ОТ ТАВИЧКАТА ,И С ТОЗИ ВЕЧЕ КРАСИВ ВИД ,НО ТРЯБВА ДА ГО ПРОБВАМЕ И ТОГАВА ДА КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ -ДА НИ Е СЛАДКО-НАЗДРАВЕ 🙂
Бих искала да попитам авторката на рецептата дали въобще е правила тази салата и ако ДА защо не е поставила снимка на своята салата а направо е копирала снимката която се разпространява из нета от различни сайтове..и която е на оригиналната чешка рецептаhttp://www.mohakonyha.hu/search/label/majon%C3%A9z която е публикувана още през 2010 година.
Но както виждам и от коментарите-явно няма как да отговорите на питащите при положение че не сте я приготвяли тази салата и няма как да споделите опит.Много ще се радвам ако някой който се наеме да я направи после сподели опита си с нас…не винаги красивата снимка отговаря на резултата..много се извинявам за направения коментар от мен-но считам че е по коректно когато се слагат рецепти и снимки да са поне изпробвани от авторите..
за съжаление и продуктите не отговарят на оригиналната рецепта-в която грахът е само 200 грама,марковите също 200 г,картофите са 350 гр,в рецептата има и ябълки,и заквасена сметана и зеленчуков бульон в който се разтваря желатина на слаб огън и още много други разлики в техниката на приготвяне..
Lily Dobreva – И на мене много ми хареса, но ми се струва,че за да стане гладко рулото, фолиото трябва да се намаже леко с мазнина или вода за да не залепи, Аз правя същото руло но с кайма
Така е като крадат снимките а рецептата е съвсем друга!!!
Горките хора,които ще се опитат да го докарат така без желатин! Или сменете снимката или напишете истинската рецепта.
Ще развали вкуса …ха ха ха МНОГО Е ЛОШО КОГАТО ХОРАТА СИ НЯМАТ ПОНЯТИЕ ОТ ГОТВЕНЕ :))
Без желатин НЕ става. Пробвано!
Може да се получи ако картофите са на пюре бих опитала все пак 🙂
Светла,по долу е публикувала оригиналната чешка рецепта в която има желатин….какъв е смисъла още да разсъждаваме…
ot men samo malko rulca ot raci i e super
Polu4avase no Trqbva davi Vle4e Kulinariqta !!!
Авторът правил ли е тази салата? Съмнавам се.
Minka Gentceva – на мене ми изглежда все едно е стояло във специална форма. Много е перфектно загладено, няма да стане с ръчно заглаждане
Lily Dobreva ..дааа…поставя се фолио-намазва се с олио и се изсипва сместа,оформя се на руло и се поставя в тавичка-не е задължително да е правоъгълна-може и друга форма,само да се побере рулото..:)..Това за фолиото не го писах-мисля,че тези подробности са за АМАТЬОРИ..А НИЕ НЕ МИСЛЯ,ЧЕ СМЕ ТАКИВА…:)
Miro , az zatova ne gotvq….ne mi izglejda sigurna nito 1 recepta :))))))))
vmesto da rejete kartofite gi nastarjete na edro rende,BEZ JELATIN,tehnikata e sashtata samo che v tavata predi da pochnete da slagate salatata slojete i strech folio,24 chasa v hladilnika i stava.Vinagi kogato imam gosti pravq takava salata-rulo ako moje taka da se nareche.
Пробвах я тази салата.
Е внесох и някои промени – например добавих шунка на малки кубчета, кисели краставички и всичко необходимо за стандартната руска салата.
обаче понеже се притеснявах че няма да се желира добавих и едно пакетче желатин от 10 г.
Резултата е много добър !
Вкусът е като на добра руска салата и видът е оригинален .
Направих и снимки, но не зная къде да ги кача 🙂
super
Kato mi doe6 na gosti v Pravec taa salata 6eq opita6
Никаде в рецептата не е упомената майонеза!