Продукти:
2 големи картофа (сварени)
3 сварени яйца
200 гр. накълцано на малки парченца месо, запържено с лук
150 грама кашкавал
100 гр майонеза
За украса на салатата:
копър
червена чушка
царевица
кетчуп
маслина
Рендосайте картофите и с помощта на вилица оформете в плитка чиния горяща свещ. Отгоре намажете с 1/3 от майонезата.
Върху картофено-майонезената смес сложете месото и намажете отново с майонеза. Посипете с рендосаните белтъци – трябва обаче да оставите 1 белтък и половин жълтък за най-накрая. Още веднъж намажете с майонеза.
Покрийте салатата с настъргания кашкавал и настъргания белтък (за да ви е по-лесно, помогнете си със снимката).
Накрая оформете фитила с черна маслина. Върху пламъчето (настъргания жълтък) можете да сложите малко кетчуп.
Декорирайте долната част на салатата с копър. С парченца червена чушка оформете панделка. Върху копъра сложете малки парченца белтък и малко царевица.
Снимки и идея:ayka-azeri.blog.ru
Във видеото ще намерите друга интересна рецепта за салата:
ОК