Home / Рецепти / Рецепта за тахан халва

Рецепта за тахан халва

Продукти:

2 ч.ч. мед
1 ч.л. ванилов екстракт
1 1/5 ч. печен шамфъстък или бадеми
2 ч.ч. тахан

Начин на приготвяне:

Сложете меда в подходяща тенджера и варете на умерена температура – трябва да омекне. Оставете го да се охлади и добавете екстракта и ядките.tahan halva

Изсипете сместа в съд, в който предварително сте сложили тахана. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят.

Изсипете халвата в предварително намаслени форми. Изчакайте да изстинат напълно. Покрийте ги с прозрачно домакинско фолио. Сложете ги в хладилника за поне едно денонощие.

Халвата се реже, докато е студена, но се консумира на стайна температура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*