Home / Рецепти / Рецепта за баклава с орехи и грис – ето как се приготвя

Рецепта за баклава с орехи и грис – ето как се приготвя

Вкусна рецепта за домашна баклава

Продукти:

700 гр. фини кори
200 гр. масло
200 гр. орехови ядки
6 с.л. грис
500 гр. захар
500 мл вода
1 лимон

Начин на приготвяне:Baklava

Корите се редят в намаслена тава, като всяка кора се ръси с разтопено масло.

През 2-3 кори се ръси грис, а през 5-6 кори се слагат едро смлените орехи.

Баклавата се нарязва на ромбоиди и се залива с остатъка от разтопеното масло.

Пече се в умерена фурна и след като изстине, се залива с горещ сироп, приготвен от захарта, водата и лимоновия сок, който се вари 10 минути. Баклавата престоява едно денонощие.

4 comments

  1. Правя я по сходен начин и наистина става чудесна

  2. това е гръцкото''галактобурико'' но без орехи….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*