Вкусна рецепта за домашна баклава
Продукти:
700 гр. фини кори
200 гр. масло
200 гр. орехови ядки
6 с.л. грис
500 гр. захар
500 мл вода
1 лимон
Корите се редят в намаслена тава, като всяка кора се ръси с разтопено масло.
През 2-3 кори се ръси грис, а през 5-6 кори се слагат едро смлените орехи.
Баклавата се нарязва на ромбоиди и се залива с остатъка от разтопеното масло.
Пече се в умерена фурна и след като изстине, се залива с горещ сироп, приготвен от захарта, водата и лимоновия сок, който се вари 10 минути. Баклавата престоява едно денонощие.
ок!
БРАВО!
Правя я по сходен начин и наистина става чудесна
това е гръцкото''галактобурико'' но без орехи….