Продукти:
4 круши
2 яйца
1 чаена ч. кафява захар
3 суп.л. мед
80 грама масло
2 чаени ч. брашно
1 пак. бакпулвер
2 чаени л. канела
1 пак. ванилия
Приготвяне на сладкиша:
Първо разбивам яйцата с меда, захарта и канелата. За целта използвам миксер. Разтопявам маслото и го добавям към яйцата. Ред е на ванилията. Пресявам брашното, а после добавям бакпулвера.
При непрекъснато бъркане слагам брашното към яйчената смес. Прибавям канелата.
В намаслена и набрашенан тавичка изсипвам получената смес и отгоре слагам крушите – може и цели, може и на големи парчета.
Пека сладкиша около 30 мин. на 180 градуса.
Захарта?