Home / Здраве и диети / Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място!

Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място!

Енотерапия – лечение с вино

В много религии виното е свещена напитка. Освен че е любимо питие на хората по цял свят, то е и едно от най-древните средства за народно лечение.

В края на XX век е осъдено несправедливо по повод разпространението на алкохолизма сред обществото. Биолози и лекари от различни страни в сферата на здравеопазването положили големи усилия, благодарение на които днес виното отново се слави с добро име.

Лечението с чудната напитка е открито през 1980 г. във Франция. Именно това го връща отново на пазара.

Ето за какво иде реч.

Най-много случаи на смърт в света са регистрирани от заболявания на сърдечно-съдовата система. За САЩ това са 2/3 от случаите. След задълбочен научен анализ на положението в световен мащаб американците откриват удивителен факт: във Франция смъртността заради сърдечно-съдови болести е около 50 % по-малка от тази в Съединените щати.

енотерапия

Всичко за енотерапията

В различните страни се провежда изследване, при което се определят 4 фактора, имащи пряко влияние върху смъртните случаи поради сърдечни болести.

Рискът от фатален край се покачва пропорционално с повишаване приема на животински наситени мазнини (1), както и пресни продукти от мляко (2). Същият намалява пропорционално с консумация на зеленчуци, плодове, растителни мазнини (3) и вино (4).

Основен фактор на парадокса във Франция е консумацията на вино. Всички изследвания, направени по цял свят, дават едни и същи резултати.

Отчетено е най-ниско ниво на смъртност в Средиземноморския басейн, където хората масово пият вино. Според източник по народно лечение тази напитка дава най-голям профилактичен ефект, когато се консумира по време на хранене.

Учените препоръчват да пием по около 75 г вино всеки ден. Така еликсирът има най-голям предпазващ ефект. Ако се спазват тези препоръки, рискът от смърт поради сърдечно-съдова недостатъчност (и други болести) се намалява с 25%.

Знаете ли обаче, какво се случва, ако подхванете 5-а поред чаша с вино? Е, тогава нещата няма да се развият във ваша полза!

Ползите, които ни носи чудесният еликсир, не са много свързани с алкохола. Според дебелите тефтери за народно лечение благотворното влияние на виното върху хората се дължи на високата концентрация на полифеноли (растителни вещества) в плодовете и зеленчуците. Голяма част от тях се намират в люспите и семките на гроздето. Същите вещества преминават и във виното.

Полифенолите са тези, които дават на чудната напитка способността да възпрепятства развитието на рак, сърдечно-съдовата недостатъчност и болестта на Алцхаймер. Полифенолите са мощни антиоксиданти и се борят с унищожителната дейност на свободните радикали.

Една от тайните за народно лечение с този еликсир разкрива колко са важни антивирусните и бактерицидни свойства на виното, способността му да повишава апетита и да подпомага производството на стомашен сок.

Вероятно ще ви е интересно да узнаете, че не от невежество или глупост царедворците в Русия са лекували пневмония и простудни заболявания с топло шампанско. В медицината има специален клон за лечение с вина, наречен енотерапия.

Източник за народно лечение разказва, че много хронични състояния и болести могат да бъдат излекувани с лечебни вина, смесени с билки, подправки и други вещества.

Важно е да отбележим, че лекуването трябва да се провежда само под наблюдение на доктор. Не бива да се експериментира, защото има и противопоказания.

И още нещо – терапията с вино не понася на всеки!

Експертите по народно лечение предупреждават, че консумацията на вино е вредна при болести на бъбреците, черния дроб, умствени проблеми и др. Ето за това е много важно, преди да започнете подобна терапия, да направите консултация с лекар.

Бременните жени и кърмачките в никакъв случай не бива да пият вино.

Алкохолът е недопустим дори и в минимални количества за тези, които възнамеряват да шофират.

Безопасността на труда рязко се променя при употреба на алкохолни напитки, което води до травми.

Трябва да отбележим също и факта, че някои хора притежават вродена непоносимост към вината.

И в заключение, можете да хвърлите един поглед тук, за да разберете повече за лечението с вино.

Снимка: Pixabay.com

One comment

  1. Вино,елексир на здравето.
    Ликува всичко,който пие дом.винце,ще живее-100год!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*