Home / Споделено / Пропилях си живота – 10 години го чаках да се разведе

Пропилях си живота – 10 години го чаках да се разведе

Направих голяма грешка

Бях в Морската градина и ми беше криво. До мен седна една дама и ме заговори. Половин час след поздрава тя реши да ми разкаже как от наивност и сляпа любов сама е провалила живота си. Ето и нейната изповед.

Бях на 23, току-що завършила висшето си образова­ние с отличен успех, и ня­мах проблеми да си наме­ря работа. Малко след мен във фирмата ни постъпи нов колега, който на пръв по­глед не ме впечатли с външността си. Нещо у него обаче ме вълнуваше. На съвещания и банкети той винаги сядаше до мен.

На едно събиране не пи, защо­то една от колежките ни живееше в близкото село и някой трябваше да я отка­ра до тях с колата си.

Кога­то тръгваха, той предложи да ида с тях, за да не ревну­ва съпругът на колежката от него. Съгласих се, защото усещах, че между двама ни има привличане.

На врьщане той ми призна колко много ме харесва. Оп­редели ми среща на другия ден и дойде с огромен бу­кет от рози, които не можах да преброя. На всяка наша следваща среща колегата продължи да ми носи рози. Бях много щастлива с него до… поредния банкет, кога­то не седна до мен, защото пристигна с една, подобна на него, с нищо невпечатляваща дама. Всички зашушукаха, че това е съпругата му.

пропилях си живота

Пропилях си живота!

Тръгнах си веднага и пла­ках цяла нощ. На другия ден той ми подари букет от лю­бимите ми лалета. Помоли ме за прошка и ми се зак­ле във вярност. Обеща, че повече няма да води съпру­гата си на служебни събирания и започна да ми се оплаква колко му е трудно да живее с нея. Били заедно единствено заради детето.

След този случай той ста­на още по-галантен и мил с мен.

Уверяваше ме, че в най-скоро време ще се раз­веде. Дори предложи аз да реша кога да стане това. После обаче започна да от­лага развода. Искал дете­то му малко да поотрасне, да започне да разбира, за да запомни баща си. След­ващото отлагане беше – до­като малкият тръгне на учи­лище.

Дойде и това време, но когато казал на съпругата си, че е подал молба за развод, тя му заявила, че е бременна и няма никакво намере­ние да прави аборт. Нало­жи се да изчака да се роди бебето. Продължи да идва при мен денем и нощем, да ме заслепява с думи за любов и да моли за разби­ране, защото има нова причина, която налага да се чака.

Обясняваше ми, че любовта е търпение, зато­ва трябвало да изтрая още мъничко, за да бъдем най-сетне заедно официално.

Беше категоричен, че ще се разведе, но… отново подхвана старата песен на нов глас. Този път трябваше да чакаме да порасне второ­то дете.

Една вечер мама го свари в апартамента ми и го попита защо не е при съпругата си. Отговори й, че са скарани. А след въпроса й кога ще се сдобрят, заяви, че няма да се сдобряват – това бил краят между тях.

Когато мама отново дойде, след няколко дни, той беше при родителите си. Поне на мен така ми беше казал – искал да ги види. Тогава тя реши да го разобличи и най-после да ми отвори очите за истината – че този мъж ще ме лъже цял живот.

Намери повод и отиде при родителите му, които по­знаваше. Докато си говоре­ли, на гости дошла съпругата му с двете им деца. А той си лежал спокоен на дивана – явно отново решил да отложи развода си.

Така се изнизаха 10 години. Бях вече на 33 – стара мома, чийто живот беше провален от една безплодна любов.

Добре, че се отърсих от нея, взех се в ръце и намерих подходящия за мен човек.

На 35 родих сина си, който е вече на 17. Аз се радвам на мом­чето си, а колежките ми на моята възраст вече гледат внуци.

Източник:Л.драма

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*