Home / Рецепти / Питки „Лодки“ за закуска – вижте как се приготвят!

Питки „Лодки“ за закуска – вижте как се приготвят!

Тези питки са много вкусни и обикновено се приготвят за закуска в съседна Турция

Продукти:

1 чаша топло мляко

половин чаша вода

14 гр. прясна мая

2 ч.л. сол

2 ч.л. захар

1 яйце (белтъка сложете в тестото, а жълтъка запазете за намазване)

брашно (колкото поеме)

питки лодки

Много вкусни питки „Лодки“

В купа омесете меко тесто от продуктите, като преди това поставете маята в топлото мляко, смесено с водата за около 15 минути.

След като сте омесили меко тесто, оставете да престои 10-15 минути.

Продукти за плънката:

2 домата
2 чушки

200 гр. сирене

яйце по желание

За да приготвите плънката, първо обелете доматите.

Нарежете ги заедно с чушките на кубчета.

Добавете сиренето и разбъркайте.

Начин на приготвяне на питките „лодки“:

Разделете тестото на 7-8 парчета. Всяко парче го разточете и поставете от плънката в средата.

Оформете като „лодка“.

Оставете ги да втасат 30-40 минути.

Намажете краищата с един жълтък, смесен с малко олио.

Печете на 200 градуса.

По желание, към края на печенето можете да чукнете по едно яйце във всяка питка.

Извадете „лодките“ от фурната и ги покрийте с кърпа.

Източник:umutsepetim.com

One comment

  1. Най-обичам рецепта със "брашно колкото поеме" !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*