5 броя пилешки бутчета
150 мл олио
1/2 кг кромид лук
250 гр арпаджик
250 гр домати
250 гр червени чушки
25 гр брашно
1-2 броя дафинов лист
1/2 връзка магданоз
10 гр червен пипер
10-15 зърна черен пипер
щипка чубрица
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Бутчетата се запържват леко в горещо олио, след което се изваждат и в същия съд около 30 минути се задушават нарязаните на филийки лук, обелени главички арпаджик и нарязаните на кръгчета червени чушки. Прибавя се брашното и се запържва 5-10 минути. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се разрежда с 800 мл гореща вода. В същия съд се слагат ситно нарязаните червени домати, черният пипер на зърна, дафиновият лист и чубрицата. Пилешките бутчета се слагат при зеленчуците и ястието се задушава във фурна (180 градуса) около 1 час. Когато стане готово, се поръсва със ситно нарязания магданоз.
mnogo vkusno
Пилешките бутчета са силно токсични ,защото пилето е птица, трябва да е свободно , а както се отглежда – неподвижно в бутчетата се трупат токсини.