Home / Споделено / Парите ни разделиха – Вихра се увълчи, а беше добър човек

Парите ни разделиха – Вихра се увълчи, а беше добър човек

Чувала бях, че парите променят хората, но не допусках, че е възможно чак дотам

С братовчедка ми Вихра бяхме повече от сестри – като деца играехме заедно, после излизахме по срещи с момчета.

Тя беше толкова добра и състрадателна, че на мравката път правеше. Помня как веднъж се разплака, защото намерихме едно коте със счупено краче, прибра го у тях и цяла зима го храни и се грижи за него.

Нищо не можеше да ни раздели с Вихра, парите обаче успяха.

Тя винаги е била супер амбициозна.

Никога не си е губила времето с простотии, от които няма да спечели нещо. Учеше и се явяваше на всякакви изпити, извади сума ти тапии, научи два езика.

Знаеше какво иска и как да го постигне.

След като завърши с отличие университета, направи своя фирма. Омъжи се за амбициозен мъж като нея и с него доразвиха успешно бизнеса. Въпреки кризата, няма съмнение, че печелят добре. Вижда се отвсякъде. Построиха си голяма къща – истински палат. Не знам колко коли имат в семейството.

Децата им ходеха в частни училища, после ги изпратиха да учат в чужбина. Изобщо станаха голяма работа.

парите

Парите ни разделиха

Вече не сме толкова близки както преди, но пак се виждаме понякога. И тогава Вихра не спира да се хвали – на кои острови почивали с мъжа си, как, за да се разсее, влизала в първия магазин и си купувала по няколко чифта обувки – маркови, разбира се. И каквато тема подхване, все за пари говори.

Увълчи се тази жена, а преди беше добър човек. Казвам го без капка съмнение, защото се убедих в това.

Отдавна страдам от жлъчка, но преди месец тръгна камък и запуши някакъв канал.

Лекарите казаха, че няма друг изход, освен да ме оперират и да я извадят. Проблемът беше там, че ми се искаше да е с лапароскопия, а не по традиционния начин, защото съм пълничка и се страхувах, че раната ми ще зарасне по-трудно. Да, ама за целта бяха нужни 1000 лева.

Щях да ги отделя от заплатите за 3-4 месеца, но нямах никакво време – трябваше спешно да легна на операционната маса. И тогава помолих Вихра да ми даде назаем. Сигурна бях, че за нея тази сума е просто смешна.

Бях уверена и в това, че милата ми братовчедка няма да ми откаже. Да, ама не. Тя извади вода от девет кладенеца, за да ми обясни, че много искала да ми помогне, но в момента нямала тази възможност.

В края на краищата ми услужиха чужди хора – такива, на които дори не се бях надявала.

Операцията мина успешно и лека-полека се оправям.

А бедничката Вихра отново ще заминава на почивка в чужбина, това лято – на Канарските острови.

Разбрах, че – готвейки се за пътуването – и тя е претърпяла операция. Ходила в София при най-добрия хирург да й опъне бръчките.

Да е жива и здрава, но за себе си аз реших – нито ще я търся повече, нито ще й се обаждам.

Криво ми е само, че тя беше най-близкият ми човек – нямам нито брат, нито сестра, и родителите ми вече не са между живите.

Дарина

Източник:Л.драма

Снимка: Pixabay.com

Уважаеми читатели, пишете ни на e-mail [email protected] – ние ще публикуваме вашата история в сайта.

2 comments

  1. Понякога не точно парите променят хората, а времето, изминало докато бъдат спечелени, ако то е било свързано с мизерия, трудности, унижения и разбити нерви. Тогава постепенно душата и сърцето се затварят, закоравяват, не вярваш на никого, защото почти никой не ти е подал ръка когато си ги нямал тия пари, когато си нямал елементарни условия на живот и от всякъде си търпял подигравки и упреци. Не я съди, защото не знаеш какво е преживяла тази жена. Може би отдавна е изгубила пътя, още от времето, когато се е борела за оцеляването си, може би е изгубила чувствителността си в тази борба. Може би част от нея се опитва да се върне към предишното си аз, но не може и сигурно тя е тази, която има нужда от помощ, повече от теб. Не я изоставяй, или поне не мисли с лошо за нея, а се моли за нея, моли се да се прояви отново любовта и, мисли за нея с любов.

  2. Анонимен

    Здравейте, аз съм г-жа Анита Jones, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Смятате ли, че има спешна нужда от заем, за да изчистите дълговете си или имате капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени? Чрез банки и други финансови институции Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека Не търсете повече, защото ние сме тук, за всичките си финансови проблеми в миналото. Ние в заем пари на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да се инвестира в бизнес в размер на 2%. Законопроекти Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент на помощ и са готови да ви даде заем ще бъде. Така се свържете с нас днес по електронната поща на: ([email protected])

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*