Една от най-харесваните салати от българската кухня безспорно е овчарската салата.
Предпочитат я не само българите, но и чужденците.
Срещала съм различни варианти на рецептата, като аз я приготвям по следния начин:
Продукти:
4-5 домата
1 краставица
2 пресни чушки
1 връзка пресен лук
6-7 мариновани гъби
100 грама сирене
100 грама шунка (невинаги слагам)
1 твърдо сварено яйце
магданоз, маслини и чери доматчета за украса
Приготвяне:
Нарязвам доматите и краставиците, леко разбърквам.
Добавям нарязаните на дребно гъби и шунка, накълцания лук.
Ред е на нарязаните на колелца чушки.
Рендосвам върху салатата сиренето и яйцето.
Украсявам с магданоз, маслини и чери доматчета.
Поднасям с много любов. 🙂
Във видеата по-долу ще намерите други рецепти за овчарска салата.
С печени чушки става по-вкусна.
Най-хубава е салатата,която си я правим всеки ден. Чубрица, босилек, мента, риган, лук, краставица, чушка и домати. С малко сол и без зехтин или олио, но с много подправки (треви).
А шунката от къде я измъкна