Home / Мода / Очилата тази пролет – колкото по-шарени, толкова по-добре

Очилата тази пролет – колкото по-шарени, толкова по-добре

Слънчевите очила са аксесоар №1 за пролетта. Сложете цветни стъкла и се сбогувайте със зимата стилно и с настроение.

Пролетта се нуждае от нови очила, не губете време! Колкото са по-пъстри и цветни, толкова по-добре. Тази година дизайнерите са вложили творчество и фантазия в пролетните модели. Рамките са цветни, стъклата – също. Цветя, скъпоценни камъни, леопардови принтове – колкото по-шарено, толкова по-добре! Дори да е на ръба на кича, ако комбинирате очилата с подходящ тоалет, можете да гарантирате възхитени погледи по улиците. Въпрос на избор и вкус е. Освен че трябва да са фешън, е важно очилата да имат и покритие срещу вредните слънчеви лъчи, пише в. „Телеграф“.

Дизайнерите тази година са дали всичко от себе си да разнообразят рамките на очилата. В техните колекции

слънчеви очила 2015 година

Слънчевите очила тази пролет

дамите през пролетта са като истински рок или кино звезди – с бляскави шик очила. Рамките на повечето модели са като произведения на изкуството – ярко червени, кралско сини или черни, изпъстрени с жълти петънца. Дизайнери като Миуча Прада обсипват очилата с кожени и дървени елементи, от „Шанел“ пък залагат на модели с инкрустирани скъпоценни камъни, рамки от плат и екстравагантна форма на стъклата. Предложенията на Оскар де ла Рента са по-класически рамки, но нежно обсипани с бляскави инкрустации. В някои от модните колекции за пролет 2015 г. рамките са с омбре ефект. По-тъмното лилаво премина в светло, каквито са моделите на Кавали, а кафявото изсветлява в бежово, червеното също може да е в преливащи се тонове. Дизайнерите играят смело и с формата на рамките – последен писък този сезон са очила със стъкла, оградени наполовина с рамки – отдолу има, отгоре – няма. Формите не са никак линеарни. Пъстрите рамки ограждат кръгли, квадратни или овални стъкла – най-модерните за този сезон. За най-смелите са стъкла и рамки с формата на сърца или многоъгълници. Ако искате да приковете погледите, можете да се изфукате с очила-уникати, творения на висшата мода. Незабравима визия може да докарате с цайси ала Барби, които са на Moschino, или пък военната маска на Kenzo. Супер екстравагантно е предложението на Chalayan – очила в комплект с шал за косата.

Този сезон фешън са и самите стъкла – пак ярки и смели. Някои от моделите са дори в 2 различни цвята стъкла. Жълти, червени или сини – пролетта обича смелите решения в стайлинга! Освен това, колкото по-големи са стъклата, толкова по-добре. Овърсайз моделите са любим пролетен аксесоар в колекциите на повечето дизайнери, така че не е лошо да се сдобиете с чифт.

Наред с екстравагантните и смели цветни модели вечната класика не излиза от мода. И тази година очилата с рамки тип котешко око са много, много актуални. През 60-те г. на XX в. този модел популяризират звезди като Грейс Кели, Мерлин Монро, Одри Хепбърн. Подходящи са за всеки тип лице, така че няма да сгрешите, ако си вземете подобни. Ретро цайсите в духа на 60-те и 70-те години също са задължителни за всяка дама, която иска да е елегантна. Моделите са изчистени и елегантни, с блясък по рамките и шик в стъклата – светлокафяви, черни или метални. Няма да сбъркате и ако се наконтите с авиаторски тип очила. Моделът е широк, предпазва очите добре от слънцето, освен това е подходящ за различен тип форма на лицето. Могат да се комбинират както с по-строг тоалет, така и с по-ежедневен или спортен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*