Home / Мода / Обувки на ток – как да откриете най-удобния чифт?

Обувки на ток – как да откриете най-удобния чифт?

Какво трябва да знаем за обувките на ток?

Дамските обувки на ток са изключително елегантни и красиви и придават наистина уникален завършек на всеки тоалет. Те могат да бъдат с дебел или тънък ток, както и с по-висок или по-нисък такъв. Освен това, има разнообразни модели като остри или заоблени, шарени или едноцветни, с катарами или обшивки и какво ли още не.

Вариантите са изключително много. Тук ще ви предоставим няколко съвета как да откриете най-удoбните и подходящи за вас обувки на ток.

Предпочитате обувките с дебел ток?

Определено дамските обувки с дебел ток са много добър избор както за дамите, свикнали да носят обувки на ток, така и за тези, на които им се случва по-рядко. Те са много стабилни и предоставят добро удобство за всеки крак.

Разбира се, има голямо разнообразие от варианти на този тип обувки – различни цветове, различни орнаменти, различна височина и дизай на ток и още.

За начало можете да подберете височината на тока. Ако често носите обувки на много висок ток, спокойно можете директно да изберете такива. Ако търсите обувки за специален случай и по-скоро в ежедневието подбирате равни модели, нисък или среден ток ще ви позволи по-голяма издържливост. Има голямо разнообразие от дамски обувки на ток в CCC. Там можете да пазарувате както онлайн, така и от физически магазини.

Освен това, ако кракът ви е по-широк отпред, можем да препоръчаме да изберете заоблен или квадратен модел, вместо заострен.

обувки на ток

Как да изберем обувки на ток?

Особено за затворена обувка това ще ви осигури повече комфорт. Също така, ако търсите повече стабилност за много висок ток, е добре да подберете модел със солидна опора за глезена. Това може да е каишка или цяла пета. Има и някои варианти с платформа, като подметката на предната част на обувката е доста повдигната и осигурява комфорт при стъпване и усещане за по-нисък ток.

За вас тънкият ток е опцията за елегантна обувка?

Определено за много официални случаи обувките на тънък ток просто придават друг вид на тоалетите. Ако често носите такива, то имате добър навик и сте свикнали, че стабилността е по-трудна. В този случай можете спокойно да си позволите всякаква височина на тока или модел. В случай, че доста рядко носите обувки на тънък ток, препоръчваме да подберете среден или нисък такъв, за да си осигурите удобство и стабилност. След като свикнете, можете да качвате височината спокойно.

Относно конкретния модел, е важно да споменем, че при този вид ток и особено доста висок, голяма част от опората и тежестта пада на предната част на ходилото и пръстите. В случай, че кракът ви е по-широк в предната част, най-острият модел няма да е подходящ за вас. Същевременно, ако кракът ви е доста тънък при пръстите, най-квадратният или заоблен модел може да е прекалено широк за вас. Ако не сте сигурни, най-добре пробвайте различни модели.

Освен това при обувките с тънък ток определено препоръчваме модел с каишка или цяла пета за максимална опора на глезена. Като цяло, масово този тип обувки и особено с доста висок ток имат такава.

Друга идея за удобство е в предната част подметката на обувката да е по-дебела. По този начин също можете да си позволите по-висок ток, защото височината частично се компенсира.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*