Нужни продукти:
около половин кг картофи
200 гр сирене
чаша (чаена) и половина брашно
2 големи яйца
100 гр масло
сол,
черен пипер
др. любими подправки
Приготвяне:
Сварете картофите, но без сол.
След това ги намачкайте, може и с вилица.
Намачкайте и сиренето.
Добавете брашното, 1 яйце и подправките.
Когато слагате сол, имайте предвид, че и сиренето е солено.
Сложете маслото, старателно разбъркайте всичко.
В тава сложете хартия за печене.
Изсипете картофената смес и с мокри ръце я разстелете.
Препоръчителна дебелина на „тестото“: 3 см.
Разрежете с нож, за предпочитане остър, запеканката на средно големи квадрати, намажете с второто яйце.
Печете на 180 градуса за около 30-35 мин.