Ако сте фен на гювечетата, но не разполагате с много време, пробвайте тази рецепта. Вкусът е неповторим и със сигурност ще ви хареса.
Продукти за 2 порции:
2 бр. кромид лук, средно големи
1 домат, за предпочитане розов
сирене, количеството зависи от вас
2 червени чушки
луканка
малко масълце
4 яйца
Приготвяне:
В дъното на всяко гювече сложете малко масло. Отгоре сложете кромид лука, нарязан предварително на 2-3 филии. Сложете домата, нарязан също на дебели филии. Ред е на сиренето. Добавете нарязаните на дребно червени чушки. Най-отгоре подредете луканката. Чукнете по 2 яйца във всяко гювече, сложете капака.
Гювечетата се слагат в студена фурна. Пекат се около 40 минути на 200 градуса.
Другият вариант е да ги печете без яйцата и да ги добавите 5 минути преди да извадите гювечетата от фурната. Ако предпочитате този вариант, печете ги около 30 минути, чукнете яйцата и ги доизпечете без капак.
Лично аз предпочитам първия вариант, тъй като гювечетата стават доста по-вкусни и ароматни.
Приятен апетит! 🙂
Vsichko sgotveno v glinch e vkysno.