Продукти:
500 гр. макарони
300 гр. кайма
270 гр. лютеница
1 пакет фикс за спагети Болонезе
кашкавал
Начин на приготвяне:
Сварете макарони във вряща вода, като предварително можете да видите указанията на опаковката.
След като се сварят, ги измийте със студена вода и ги изсипете в тава.
В подходящ тиган изпържете каймата с малко мазнина и когато е готова, към нея добавете фикса.
Изсипете каймата към макароните.
Добавете и лютеницата, която предварително сте смесили с мъничко вода.
Разбъркайте всичко и печете макароните на 200 градуса.
Преди да станат напълно готови, настържете отгоре малко кашкавал и ги върнете във фурната, докато се разтопи.
Снимка: Pixabay.com
Във видеото ще намерите друга рецепта за макарони на фурна.