Home / Рецепти / Много лесна рецепта за тутманик с майонеза

Много лесна рецепта за тутманик с майонеза

Продукти:

около 1 кг бяло брашно

тутманик рецепта

Тутманик с майонеза

1 с.л. сол
прясна мая (1 кубче)
хладка вода (трябва да омесите меко тесто)

За плънката:

180 грама майонеза
300-350 грама сирене

За заливка:

1 кофичка кисело мляко
1 яйце
малко сол

Приготвяне на тутманика:

Омесете тесто с продуктите, които са изброени.

Оставете да втаса.

След като тестото стане готово, разточете голяма кора.

Но не бива да е много тънка.

Намажете я с цялото количество майонеза.

Разпределете и натрошеното сирене.

Навийте на руло.

Изрежете рулото на малки парченца и ги поставете в намаслана тава.

Оставете тестото да втаса отново.

Накрая залейте всичко с киселото мляко, яйцето и солта, разбити заедно.

Печете тутманика на 180 градуса.

Уверяваме ви, че този тутманик е невероятно вкусен.

Щом го приготвите веднъж, значи е сигурно, че ще повторите.

Вкъщи всички го обожават – и малки, и големи.

Друга лесна рецепта за тутманик:

One comment

  1. Идеалната Закуска за Делничния Ден !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*