Продукти:
около 1 кг бяло брашно
1 с.л. сол
прясна мая (1 кубче)
хладка вода (трябва да омесите меко тесто)
За плънката:
180 грама майонеза
300-350 грама сирене
За заливка:
1 кофичка кисело мляко
1 яйце
малко сол
Приготвяне на тутманика:
Омесете тесто с продуктите, които са изброени.
Оставете да втаса.
След като тестото стане готово, разточете голяма кора.
Но не бива да е много тънка.
Намажете я с цялото количество майонеза.
Разпределете и натрошеното сирене.
Навийте на руло.
Изрежете рулото на малки парченца и ги поставете в намаслана тава.
Оставете тестото да втаса отново.
Накрая залейте всичко с киселото мляко, яйцето и солта, разбити заедно.
Печете тутманика на 180 градуса.
Уверяваме ви, че този тутманик е невероятно вкусен.
Щом го приготвите веднъж, значи е сигурно, че ще повторите.
Вкъщи всички го обожават – и малки, и големи.
Друга лесна рецепта за тутманик:
Идеалната Закуска за Делничния Ден !!!