Home / Рецепти / Меки и много вкусни курабийки от тиква

Меки и много вкусни курабийки от тиква

Как да си направим вкусни и лесни курабийки от тиква?

Курабийки от тиква – те са толкова вкусни, че със сигурност ще си ги приготвяте отново и отново!

Продукти:

по 1/2 чаша обикновено и пълнозърнесто брашно
1/2 чаена лъжичка канела
по 1/4 чаена лъжичка сол, сода бикарбонат и смлян бахар
1/4 чаша кафява захар
3 супени лъжици мед
1/4 чаша олио
белтък от 1 голямо яйце
1 чаша пюре от тиква
1/2 чаша сушени подсладени боровинки или стафиди
1/3 чаша орехи, накълцани (по желание)

Начин на приготвяне:

курабийки от тиква

Вкусни курабийки от тиква

1. Загрейте фурната до 180 °С.

Намажете тавата с мазнина.

2. В средно голяма купа смесете брашната, канелата, солта, содата бикарбонат и бахара.

3. В голям съд разбийте кафявата захар, меда, олиото и белтъка.

Добавете и тиквата.

С бъркане изсипете вътре брашняната смес, докато тестото добие еднородна консистенция.

Прибавете сушените боровинки и орехите.

4. За всяка курабийка изсипете в тавата по една чаена лъжичка с връх от тестото, като оставяте разстояние между сладките.

5. Печете около 15 минути, докато клечката за зъби, пъхната в курабийките, излезе чиста.

Оставете курабийките 1 минута в тавата.

С метална шпатула ги прехвърлете върху решетката, за да изстинат.

Съхранявайте ги в проветрив съд до една седмица.

Да ви е сладко!

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*