Как да си направим вкусни и лесни курабийки от тиква?
Курабийки от тиква – те са толкова вкусни, че със сигурност ще си ги приготвяте отново и отново!
Продукти:
по 1/2 чаша обикновено и пълнозърнесто брашно
1/2 чаена лъжичка канела
по 1/4 чаена лъжичка сол, сода бикарбонат и смлян бахар
1/4 чаша кафява захар
3 супени лъжици мед
1/4 чаша олио
белтък от 1 голямо яйце
1 чаша пюре от тиква
1/2 чаша сушени подсладени боровинки или стафиди
1/3 чаша орехи, накълцани (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 °С.
Намажете тавата с мазнина.
2. В средно голяма купа смесете брашната, канелата, солта, содата бикарбонат и бахара.
3. В голям съд разбийте кафявата захар, меда, олиото и белтъка.
Добавете и тиквата.
С бъркане изсипете вътре брашняната смес, докато тестото добие еднородна консистенция.
Прибавете сушените боровинки и орехите.
4. За всяка курабийка изсипете в тавата по една чаена лъжичка с връх от тестото, като оставяте разстояние между сладките.
5. Печете около 15 минути, докато клечката за зъби, пъхната в курабийките, излезе чиста.
Оставете курабийките 1 минута в тавата.
С метална шпатула ги прехвърлете върху решетката, за да изстинат.
Съхранявайте ги в проветрив съд до една седмица.
Да ви е сладко!
Снимка: Pixabay.com