Продукти:
1 1/2 чаша лешници
1 чаша прясно мляко
3/4 чаша сухо мляко
1 с.л. мед
щипка сол
200 гр. черен шоколад
100 гр. млечен шоколад
Запечете лешници във фурна за 10 минути на 200 градуса, след което им махнете ципата. Това е твърде лесно, тъй като когато се изпекат лешниците, ципата върху тях пада много лесно. Поставете ги в блендер и ги смилайте до получаване на гладка паста.
Смесете в тенджера прясното мляко, сухото мляко, меда и щипката сол. Загрейте на котлона до кипване и отстранете.
Разтопете шоколада в микровълнова фурна или на водна баня. Добавете шоколада при лешниците и смесете. След това добавете и сместа с млякото и разбийте, докато се получи съвсем гладка смес.
Изсипете шоколада в буркани и го оставете в хладилника за една нощ, за да се сгъсти.