Супер рецепта за лазаня с кайма
Обичате ли лазаня? Ако отговорът е да, значи сте на точното място. Трябва да опитате лазанята, приготвена по тази великолепна рецепта.
Продукти:
500 гр кайма
2 глави кромид лук
1 морков
200 гр кашкавал
1/2 пакет кори за лазаня
2 яйца
2 с.л. брашно
1/2 ч.ч. бяло вино
400 мл доматен сок
1/4 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
В тенджера с олио слагаме каймата и предварително настърганите морков и кромид лук.
Държим ги на среден огън 5 минути и разбъркваме постоянно.
Доливаме към тях виното и доматения сок и готвим, докато каймата се сгъсти.
В друга тенджера сипваме останалото олио и го оставяме на слаб огън.
Щом се затопли, започваме да добавяме брашното към него, като разбъркваме постоянно.
Махаме от огъня и доливаме млякото.
Разбъркваме, докато сместа се сгъсти, и прибавяме към предварително разбитите с малко вода жълтъци и половината от настъргания кашкавал.
В средна по големина тава подреждаме корите за лазанята, а върху тях – каймата.
Повтаряме редовете, докато каймата свърши.
Отгоре поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 40 минути във фурна, загрята на 200 градуса.
Снимка: Pixabay.com
Във видеото ще откриете друга интересна рецепта за лазаня.
https://www.youtube.com/watch?v=xwc0XPfOxog