Home / Здраве и диети / Л-карнитин – чудесно средство за отслабване

Л-карнитин – чудесно средство за отслабване

Ето как можете да се отървете от излишните килограми!

Л-карнитин отслабване

Отслабнете с Л-карнитин!

Никак не са малко хората, които отслабват благодарение на Л-карнитин. Амонокиселината помага за намаляване на мазнините и се приема предимно от онези, които спортуват редовно.

Човешкото тяло произвежда Л-карнитин, ако, разбира се, няма метаболитни нарушения. Хората, които тренират обаче, приемат допълнително от тази аминокиселина, тъй като той значително засилва метаболизма. Специалистите обясняват, че това средство помага за трансформиране на мастните киселини в енергия. Не е за пренебрегване и фактът, че много хора използват Л-карнитина, за да бъдат по-силни и по-издръжливи. Той зарежда тялото с над 2 пъти повече калории, отколкото въглехидратите, например.

Голям плюс на тази аминокиселина е, че до голяма степен намалява образуването на млечна киселина в мускулите. Това предпазва спортуващия от болезнената мускулна треска.

Лекарите препоръчват Л-карнитин и на хората, които страдат от различни заболявания, сред които са: хиперфункция на щитовидната жлеза, безплодие и еректилна дисфункция.

Ако сте си поставили за цел да влезете във форма и искате това да стане чрез прием на Л-карнитин, имайте предвид, че 1-2 грама от аминокиселината са напълно достатъчни. Другата хубава новина е, че Л-карнитинът влияе благоприятно на сърцето и сърдечната дейност.

Голямо разнообразие от продукти, съдържащи Л-карнитин, можете да откриете в онлайн магазин за хранителни добавки БГ фитнес

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*