Home / Рецепти / Крехки свински пържоли с гъби и бяло вино

Крехки свински пържоли с гъби и бяло вино

Продукти:

6 средно големи парчета свинско месо
200 грама гъби (аз използвам печурки)
200 мл гъбен бульон
200 мл вино (задължително бяло)
2 ч.л. масло
1 с.л. нишесте
черен пипер
сол на вкус

За марината ще са ви нужни:

1 с.л. пресен сок от лимон
1 с.л. мед
1/3 ч.ч. зехтин

svinski parjoliНачин на приготвяне:

Нарежете месото на пържоли с дебелина 1-2 см, след което го поръсете с черен пипер и намажете с марината. Оставете го да се маринова за час.

В голям тефлонов тиган загрейте маслото и „запечатайте“ месото до златисто. След като приключите, намалете огъня и добавете виното. Захлупете тигана и оставете пържолите да се задушат. Виното трябва да се изпари! После сложете около 250 мл вода и задушете месото още половин час. Извадете пържолите от тигана, сложете ги в съд с капак.

Гъбите нарежете на ленти и ги сложете в тигана, в който трябва да е останала поне 200 мл вода. Ако се е изпарила обаче, сложете гъбния бульон. Захлупете и задушете 10-ина минути.

В малка чаша размийте нишестето с малко вода и го добавете към гъбите. Разбъркайте докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер. Върнете пържолите в соса с гъби и изчакайте няколко минути, след което сервирайте.

Снимка: Натали Симеонова 

One comment

  1. Възхитена съм, всичко звучи и изглежда много вкусно. Немога да си избера

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*