Продукти:
6 средно големи парчета свинско месо
200 грама гъби (аз използвам печурки)
200 мл гъбен бульон
200 мл вино (задължително бяло)
2 ч.л. масло
1 с.л. нишесте
черен пипер
сол на вкус
За марината ще са ви нужни:
1 с.л. пресен сок от лимон
1 с.л. мед
1/3 ч.ч. зехтин
Нарежете месото на пържоли с дебелина 1-2 см, след което го поръсете с черен пипер и намажете с марината. Оставете го да се маринова за час.
В голям тефлонов тиган загрейте маслото и „запечатайте“ месото до златисто. След като приключите, намалете огъня и добавете виното. Захлупете тигана и оставете пържолите да се задушат. Виното трябва да се изпари! После сложете около 250 мл вода и задушете месото още половин час. Извадете пържолите от тигана, сложете ги в съд с капак.
Гъбите нарежете на ленти и ги сложете в тигана, в който трябва да е останала поне 200 мл вода. Ако се е изпарила обаче, сложете гъбния бульон. Захлупете и задушете 10-ина минути.
В малка чаша размийте нишестето с малко вода и го добавете към гъбите. Разбъркайте докато се сгъсти. Овкусете със сол и черен пипер. Върнете пържолите в соса с гъби и изчакайте няколко минути, след което сервирайте.
Снимка: Натали Симеонова
Възхитена съм, всичко звучи и изглежда много вкусно. Немога да си избера