Предлагаме ви да поглезите любимите си хора с красиво и много вкусно руло с банан
Продукти за блата:
4 големи яйца
10 с.л. брашно
10 с.л. захар
2 с.л. какао
1/4 ч.л. нишесте
За пълнежа:
Захарен сироп, приготвен от 3 с.л. захар и 40 мл вода
150 грама сметана или маслен крем
1-2 банана
Начин на приготвяне:
Вземете яйцата и разделете белтъците от жълтъците. Имайте предвид, че те трябва да са със стайна температура, а не студени от хладилника.
Белтъците разбийте на пяна с миксер за 3 минути, след което сложете захарта.
Продължете разбиването още 4 минути – трябва да получите гъста смес.
Отделете от белтъчната смес 1 непълна чаена чаша за „рисуване“ по дъното на тавата. Към нея добавете нишестето, за да се сгъсти.
След това сложете сместа в шприц и направете „жилки“ в тавата, в която предварително сте сложили намазнена хартия за печене. За да ви е по-лесно, вижте снимката към рецептата.
Запечете белтъците за 1-2 минути на 180 градуса.
В отделен съд разбийте жълтъците и ги изсипете при останалите белтъци. Добавете брашното, какаото и бъркайте до получаване на хомогенна смес.
Изсипете какаовата смес в тавата върху „решетката“ от белтъци. Печете на 180 градуса около 12-15 минути.
След като блатът се изпече, оставете го леко да изстине, но не съвсем. Поръсете го с изстиналия захарен сироп. Намажете блата със сметаната или масления крем. Сложете бананите и завийте на руло. Отрежете краищата. Можете да намажете краищата на бананите със захаросана вода, за да не променят цвета си.
Да ви е сладко! 🙂
Малко по-различен вариант на същото руло (вижте видеото):
111