Home / Хороскоп / Кои за щастливите цветове при обзавеждане според зодията?

Кои за щастливите цветове при обзавеждане според зодията?

Всяка зодия си има свои предпочитания и разбирания за перфектна подредба на дома

Величественият блясък е любим на Лъвовете, Девите си избират изчистено обзавеждане, а Стрелците например се радват на искрящите жизнерадостни цветове на аксесоарите.

ОГЪН

В групата на огнените зодии попадат Овен, Льв и Стрелец. Техните предпочитания донякъде са сходни – впечатляващ личен стил. В жилището на един типичен Овен всичко загатва за приключение – камината, свежите топли цветове по стените, необичайните аксесоари, които не се продават във всеки магазин. Подходящи за Овена са бледооранжеви, жълти, прасковени, светлозелени тонове. При Лъвовете всичко трябва да е стилно, великолепно и аристократично. Стените и мебелите в идеалния вариант греят в бяло, златисто, пясъчно. Мебелите – дизайнерски и тежки. Стрелците майсторски омесват класиката с абстрактното модерно изкуство или фолкмотивите от екзотични култури. За да се чувстват уютно, им трябват свежите нюанси на синьото, жълтото и оранжевото.

ЗЕМЯ

При земните зодии са важни комфортът, зеленината и естествеността – нищо излишно и нефункционално. Телците например обожават домът им да е потънал в зеленина. Мебелите трябва да са масивни, в рустикален стил най-добре, придружени от меки килими и завеси. Всичко е издържано в землистите тонове zodii– от зелено до кафяво и тук-таме розово или жълто за акцент, пише „Телеграф“. Девите искат елегантни мебели с изчистени линии, материите са памук и лен. Подходящи са гамите на лилавото и сивото. Подобни са и изискванията на Козирога, сами че той често се проявява и като краен минималист – почти спартански стил на обзавеждане, а цветовете се комбинират по следния начин – монохромна (най-често черно-бяла) гама с един светъл интензивен цвят за акцент.

ВЪЗДУХ

На въздушните зодии Близнаци, Везни, Водолей им трябва доста пространство, за да се чувстват добре. Близнаците дори биха оставили центъра на хола съвсем празен. Мебелите обаче трябва да са леки, така че да се размества всяка седмица без проблем. Геометричните форми и свежите цветове от жълтата и синята гама допълват вижданията им за идеален дом. Везните обаче са зодията, която може да намери съвършен баланс в съчетаването на най-доброто от различните модни течения. Стилът на вилите в Южна Италия и Франция е образец за Везните. Водолеите също са магьосници при съчетаването на твърде различни мебели. Всичко в студените и сребристи тонове ги очарова, светлината в дома трябва да е много. Всичко с по-космическа визия също може да намери място в дома им.zodiya oven

ВОДА

Водните зодии по правило търсят уюта и романтичната нотка в обзавеждането. Раците не си представят дом без възглавнички, мек диван и мънички аксесоари, които отвеждат мислите на стопанина на красиви топли местенца. Топлите тонове на повечето цветове са идеално решение за стените. Скорпионите не са чак толкова чувствителни по отношение на дизайна. Малко по-мрачни и властни, те предпочитат раздвижен интериор далеч от нормите, а предпочитаните цветове са тъмно-лилаво, червено, черно. Акцентът е на приглушеното осветление. Доста по-близо до вкуса на Раците е този на Рибите. Те биха останали доволни от подредба в ориенталски стил. Любимите им цветове са морскосиньо, бяло и розово. Уютът и чистотата са на почит, както и закръглените успокояващи форми на предметите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*