Home / Здраве и диети / Кои са най-известните методи да подобрите усмивката си?

Кои са най-известните методи да подобрите усмивката си?

В днешно време подобряването на зъбната структура често не се прави само по необходимост, но и при лично желание на клиента, с цел естетическо подобрение.

Възможността това да се случва с лекота идва от факта, че денталната медицина се е разраснала до толкова, че неправилното положение на зъбите от години насам не представлява трудност за специалистите. В зависимост от това какъв е проблемът, има безброй начини да се сдобиете с красива усмивка!

Днес разглеждаме два от най-често практикуваните.

Какво представляват зъбните импланти?

Поставянето на зъбни импланти е процес, който има за цел да замести липсата на един, два или повече зъба. В интерес на истината, тази техника вече е изключително разпространена в средите на дентална медицина, като превъзхожда другите методи на лечение.

Ето кои са плюсовете:

– адаптивност – имплантите пасват много точно на липсващото място и са така изработени, че да не причиняват вреди на зъбите около тях. Специалисти от Medical Dent споделят, че голямата стабилност, която предлага изработената структура е толкова изразена, че често пациентите споделят, че не различават имплантите от истинските зъби. Дъвченето с тях не е проблем, дори при по-твърди храни. Зъбните импланти не просто заменят горната част на зъба, но посредством специална разработка бива поставен и “корен”, който перфектно пасва във венеца. Той е изработен от специални материали, които да работят в

зъбни импланти

Как да имаме красива усмивка?

кондиция с човешкото тяло. Поставяйки сигурен “корен”,  работата, вършена от челюстта, се увеличава, което води до стимулиране на кръвообращението и образуването на кост, което е от изключителна важност за доброто орално здраве;

– дългосрочност на решението –  благодарение на висококачествените материали на изработка и доказано добрият метод на имплантиране, можете да разчитате на това, че след поставянето на имплант, нямате нужда от редовна смяна, защото структурата е достатъчно стабилна и добре работеща, че да издържи с години.

Вградената структура също така позволява нормално кръвообращение при корените на другите зъби и не пречи на естествените процеси, което намалява риска за преждевременно състаряване на лицевите мускули.

Кога се поставят алайнери?

Алайнерите са друга добре разработена техника за поправяне на зъбната структура. Те са подходящи за хора във всички възрастови категории.

За разлика от имплантите, алайнерите не запълват празнини и не преправят изначално зъбите. Те са полезни в случаите, когато пациентът иска да оправи обратна захапка или да изправи зъби, които са поникнали в неправилна посока и пречат на израстването на тези около тях или клиентът просто го прави изцяло за по-добър естетически вид.

В най-голям брой от случаите, алайнерите се използват, за да запазят вече подобрената стойка на зъбната структура. Такива са случаите след носене на брекети или шини, както и след друг тип извършени корекции.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*