Home / Мода / Кога и как е подходящо да носим риза с къс ръкав?

Кога и как е подходящо да носим риза с къс ръкав?

Понякога е много трудно да избираме ежедневно какво да облечем, за да изглеждаме представително, стилно и прилежно. Особено през лятото, когато температурите са високи и невинаги е комфортно да носим костюм.

На помощ обаче идват някои специфични елементи на облеклото, които да ни облекчат от топлината и едновременно с това да ни помогнат да изглеждаме добре – такава е мъжката риза с къс ръкав.

В какви случаи е подходящо да се носи?

Въпреки че повечето мъже залагат за изграждането на съвременна и елегантна визия, да избират с дълъг ръкав, ризата с къс ръкав крие своите предимства. Тя е перфектен избор както за ежедневна употреба в офиса или за някое неформално събитие, така и за поддържане и изграждане на добър имидж.

риза с къс ръкав

Кога можем да носим риза с къс ръкав?

Има както свободностоящи модели, прикриващи несъвършенствата и проблемните зони, така и прилепнали Slim Fit, които да подчертаят фигурата на мъжа. Мъжките ризи с къс ръкав се предлагат в различни цветове, дизайни, кройки и размери. Много популярни през последните няколко години се превърнаха тези, които притежават ярки минималистични принтове върху неутрален фон, най-често бял или черен. Те са съвременни, екстравагантни и едновременно с това стилни.

Как е добре да се съчетава?

Основно предимство, което притежава ризата с къс ръкав, е възможността за комбиниране с множество варианти за облекло.

Можем сами да изберем посоката, в която ще затвърдим визията си – дали тя ще бъде спортно-елегантна или по-официална.
Ако искаме да заложим на кежуал визия, можем да съчетаем ризата с панталони тип Чино или дори дънкови такива. При избора на обувки отново можем да заложим на кежуал модел, който ще стои отлично за ежедневна употреба.

Ако целта ни е да формираме по-елегантна визия, то тогава класическият панталон е добър избор за нас, а в комбинация с него, можем да заложим на Дерби обувки или мокасини.

Относно цветовите варианти, които са множество, е добре да се насочим към такива, които ще изградят визията, която искаме – изчистена или екстравагантна. Ако сме привърженици на по-семплите дизайни, то едноцветна риза в някой от неутралните нюанси би паснала отлично. Можем да заложим винаги на черно и бяло, които са класическите избори. Ако обаче другата част от облеклото ни също притежава неутрални цветове, то можем да експериментираме и да използваме бордо, синьо, розово, зелено.

В случай че искаме да превъплътим своята индивидуалност в облеклото, ярките и екстравагантни модели, с по-интересни дизайни, винаги могат да се превърнат в наш избор. Важно е да подберем останалата част от облеклото си по начин, по който ярката риза да се превърне в акцент и да не се конкурира с останалите елементи.

Карираните модели са вечната класика, които все още намират своите привърженици и изграждат елегантна и представителна визия.

Екипът от професионалисти в областта на мъжката мода на Carducci, напомнят колко е деликатно съчетанието на риза с къс ръкав и вратовръзка.

Снимка: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*