Home / Споделено / Къщата ни заприлича на кочина – жена ми цял ден виси в интернет

Къщата ни заприлича на кочина – жена ми цял ден виси в интернет

Здравейте! Дано поводът, по който ви пиша, не ви се стори маловажен и смешен. За мен той е голям проблем.

Работата е там, че откакто излезе модата всяка къща да има компютър, направо ми се разказа играта!

След като купихме нашия, жена ми не става от него.

Сутрин, като се събудя, тя е вече пред монитора. Вечер, като се върна от работа, тя пак е залепена за него.

Намери някакви приятели от ученическите си години във Фейсбук и сега във всяка свободна минута си чати с тях. Ако не го прави, гледа филми или клипове.

Забрави всичките си домакински задължения и вече нито чисти, нито готви, а да пуска пералната се сеща само когато гардеробът се изпразни, а кошът за пране започне да прелива от непрани дрехи.

Къщата е потънала в мръсотия.

Навсякъде са нахвърлени негладени ризи и чорапи и ако аз не ги прибера или не пусна прахосмукачка, няма кой.

Веднъж я попитах кога най-накрая ще ми сготви един боб, а тя ми отвърна, че като ми се е приял толкова, да си го сготвя сам. А ако не мога, да ида да си купя една консерва и да си я стопля.

къщата

Тя спря да чисти къщата

Не ми била слугиня, а аз не съм бил бебе. Да съм се оправял сам.

Тя можела да мине и само с хляб и сирене. Добре, че децата пораснаха и си поеха пътя, че тогава трябваше да съм им и за майка, и за баща.

Оплаках се на дъщерята, а тя ми се смее.

Нямало нищо лошо в това, майка й да се разнообразява, след като цял живот била тичала след нея и брат й, а и след мен.

Да съм си намерел и аз някакво занимание.

В краен случай и аз да съм си купел компютър!

Ама, какво ще стане, ако и аз седна денонощно да зяпам в монитора?

Тогава сигурно червеи ще полазят из къщата ни, дето вече прилича на кочина.

Коста

Снимка: Pixabay.com

7 comments

 1. Mima Teodora

  Всяко нещо трябва да има мярка…Отговори като-ако ти се яде,купи си или като искаш риза,оглади си – са,меко казано,неуместни.Просто няма място за коментар.И аз сядам пред компа,но не занемарявам къщата

 2. Завърти и един шамар зад врата и ще забрави за компа хаааа.

 3. Nely Zhelyazkova

  хех не,че я оправдавам, но интересно, защо е проблем, че жената стои на компютъра и чак се поства по въпроса, понеже къщата е мръсна, а когато мъжете лежат на дивана или са по мачове и запои с приятели и няма кои да отремонтира нещто в къщата или да мъкне покупки или да хвърли боклука поне или стоят сащо на компютъра и играят игри като 5 годишни деца и ние ли да почнем да постваме в интернет ???!!!!!

 4. ima vreme i za kompiotera no parvo trebva da si gleda zadaljeniata na domakina i togava pred monitora

 5. А какво ще кажете за изневярата във фейсбук,аз заради това сега нямам семейство,вече бившата ми жена постоянно беше във фейсбук,приятелите и там бяха повече хора отколкото аз,намери си любовник в Германия чрез фейсбук и така са се видели и лично.Аз не значех нищо за нея.

 6. Albena Hristova

  Коста, че имате проблем- имате, но запитали ли сте се – защо тя виси в нет-а, вместо да домакинства ? Да не би да сте я приели като домашна прислужничка и да сте спрял да се отнасяте към нея като към любима жена , съпруга и майка на децата ви? С упреци и оплакване едва ли ще промените ситуацията. Най-много да се влоши. Защо не се опитате да й обърнете малко повече внимание като жена, да й покажете с мил жест или приятна изненада, че все още тя означава много за вас, че я обичате и т.н. ? Изненадайте я с романтична вечеря или друго, заведете я на място или събитие , което би й харесало, разговаряйте с нея – като с любим човек, за нещата които я интересуват. Въобще създайте й интерес да се завърне в реалността, във вашата реалност и живот.. и ще видите ,че интересът й към виртуалната реалност ще отшуми…. Според мен проблемът е, че тя не намира в реалния си живот нещо , което да я заинтригува и да я прави щастлива и затова 'бяга' във виртуалния свят на фейсбук и т.н. , а всеки човек има нужда да бъде щастлив и удовлетворен. Опитайте се да видите ситуацията от нейната гледна точка , попитайте я какво й липсва с вас, от какво се нуждае и … имате шанс да си я върнете… у дома… и до себе си. Иначе рискувате да я загубите окончателно… Пожелавам ви успех !

 7. Я по малко съвети,гледайте си работата и не се бъркайте в живота на хората,за всяко нещо си има причина!Всеки си получава заслуженото!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*