Home / Здраве и диети / Какво е цветна бременност и как да я разпознаем?

Какво е цветна бременност и как да я разпознаем?

Какво трябва да знаете за цветната бременност?

Всяка жена знае, че по време на бременност менструалният цикъл спира. Но има и цветна бременност, придружена с леко кървене. Понякога липсва кървене и поради психическо натоварване, нервен срив, смяна на климата, емоционално напрежение или заболяване. Ето защо е важно при евентуално спиране на месечния цикъл да се потвърди истинската причина.

В някои случаи при настъпила бременност периодично се появява леко кървене. То е значително по-кратко и по-малко обилно за разлика от обикновения менструален цикъл. Менструалноподобното кръвотечение се появява в първите 2 или 3 месеца през бременността. Тук е моментът да подчертаем, че една осведомена жена цветна бременност винаги може да различи краткотрайното кървене от истинска менструация. При всички случаи е необходима профилактична консултация с доктор.

Липсата на менструален цикъл често е първият признак за физиологическа промяна в женския организъм. А евентуалната бременност или цветната бременност в някои случаи се явява един от най-сериозните страхове при жените.

Как да се установи истината?

Трябва да споменем, че по време на цветна бременност кръвотечението в първите месеци не е менструален цикъл и е по-различно от него.

* Кървенето е много по-оскъдно, често придружавано с болка, която обаче не е същата като при менструален цикъл. Понякога минава без болки.

*  Понякога кървенето може да представлява само няколко капки, което може да заблуди жената, че й е дошъл цикълът. Най-добре е при подобни симптоми веднага да се отиде на доктор или да се направи тест за бременност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*