Home / Мода / Какво да имате предвид, когато избирате детски спортни обувки?

Какво да имате предвид, когато избирате детски спортни обувки?

Въпреки че сме в разгара на лятната ваканция, време е да започнем да подготвяме малчуганите за завръщането в училище! Трябва да изберем подходящи обувки както за училищния двор, така и за спортните занимания.

В много случаи може да използвате дрехи и обувки от предишната година, но детските спортни обувки едва ли могат да се носят в продължение на няколко сезона. Освен това тези обувки обикновено са износени, така че няма друг вариант, освен да се купуват нови.

За да ви помогнем в тази задача, ще ви дадем няколко практични съвета, които ще ви улеснят в избора на идеалните детски обувки за връщане в училище или просто за любимите им спортни занимания.

Изберете идеалният размер детски спортни обувки

При избора на детски спортни обувки, които са твърде големи или твърде малки, може да възникнат проблеми и затова винаги се препоръчва да се купи правилният размер. Често родителите избират един номер по-големи обувки, за да може детето да ги носи по-дълго време. Прекалено големите обувки могат да се изхлузват и да не осигуряват свободата на движението на детето. Това се отразява на походката, както и на постиженията в спорта.

Експертите препоръчват между палеца на крака и ръба на детските спортни обувки да има не повече от 14 мм, а когато това разстояние е по-малко от 8 мм, е време да изберете нов чифт.

Когато избирате детски обувки, препоръчително е да ги пробвате в следобедните часове, когато крачетата са по-широки. Ако се колебаете между два номера, винаги избирайте по-големия. Също така имайте предвид че кожените обувки се разширяват и се адаптират към формата на крачето.

спортни обувки

Как да изберем спортни обувки за детето?

Когато пробвате спортните обувки на децата си, трябва да го направите в условия, които са възможно най-близки до обичайните за тях, т.е. с чорапи като тези, които обикновено носят, или пък със стелки, ако използват такива.

Често допускана грешка е използването повторно на детски спортни обувки от по-големи братя и сестри. Повечето родители запазваме обувки и дрехи, които са в добро състояние за по-малкия им брат или сестра. Но тази практика може да се окаже по-вредна, отколкото изглежда. Въпреки че размерът на обувката може да пасва,  стъпалото на всяко дете има уникална форма и след като обувките са се адаптирали към стъпалата на първия си собственик, те няма как да се адаптират към следващия. Затова инвестицията в качествени детски обувки за спорт е повече от добра идея.

Какви спортни обувки за изберете за своето дете?

На пазара се предлагат много видове детски спортни обувки и трябва да изберете правилния чифт според това дали децата ви ще ги използват за ежедневно ходене на училище или за практикуване на спорт. В зависимост от това ще трябва да изберете модел детски спортни обувки с подходяща форма, гъвкавост и поддръжка.

Качеството е един от най-важните фактори при избора на детски спортни обувки. Обърнете внимание на изработката, на теглото,  както и на материалите. Най-често използваният материал за изработка на детски  маратонки е кожата. Тя се адаптира идеално към формата на стъпалото, осигурява по-голям комфорт и издръжливост.

Когато децата играят или спортуват, спортните обувки трябва да позволяват на крака да се движи възможно най-свободно. Освен това се препоръчва подметката да е изработена от гума, която не се хлъзга, за да предпазва децата от подхлъзвания върху неравни или мокри повърхности.

Инвестирайте в качествени спортни обувки за вашето дете, защото те са от особено значение за развитието на стойката и походката.

Доверете се на реномираните марки в производството на спортни обувки. Подбрана селекция и добри оферти ще намерите в магазините на ССС в цялата страна. Може да разгледате техните предложения и на уебсайта на ССС, където само с един клик на мишката да закупите избрания чифт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*