За тестото:
200 мл. вода
сол
брашно, колкото поема
Продукти за плънката:
500 гр. карфиол
1 гл. лук или 1 връзка зелен лук
1 люта чушка
40 гр. пресен джинджифил
по 1 ч.л. куркума, кориандър и кимион
краве масло
сол
Приготвяне:
С изброените 3 продукта омесете меко тесто. Оформете голяма топка, намажете я с олио и я оставете за 40 мин.
Как да приготвим плънката?
Почистете и накълцайте на ситно лука, чушката и джинджифила. Запържете ги в малко краве масло. Прибавете всички подправки. Измийте и нарежете на ситно карфиола и го прибавете към другите продукти. Сгответе го около 5-7 минути, а после оставете сместа да се охлади.
Начин на приготвяне на питките:
Разделете тестото на 4 равни части. Всяка част я разточете на кора. По средата на всяка кора, сложете част от плънката. Съберете краищата. Отново разточете, докато се получи плоска питка. Изпечете ги в тиган, като за целта използвайте малко масло.
В това клипче можете да видите и друга рецепта за индийски питки: