Тази рецепта е от онези, които позволяват експериментиране с продуктите.
Ако заложите на любимите си съставки, крайният резултат със сигурност ще ви хареса.
Примерна рецепта за солена торта:
хляб
600 гр извара
400 грама заквасена сметана
3 супени лъжици майонеза
4 твърдо сварени яйца
250 грама пушена сьомга
1 връзка зелен лук
1 връзка копър
За украса:
скариди
пушена сьомга
4-5 твърдо сварени яйца
херинга
краставица
копър
магданоз
Начин на приготвяне:
Солената торта се приготвя лесно, не се пече и отнема сравнително малко време.
Махнете коричката на хляба и подредете от вътрешността му първия „блат“ върху форма за торта.
Пригответе крема от изварата, сметаната и майонезата.
Добавете ситно нарязаните яйца, лук, копър и сьомга. Разбъркайте хубаво и с получената смес намажете тортата.
Оформете още един „блат“ с хляб и пак намажете с крем.
Повторете процедурата, докато се изчерпат всички продукти.
Трябва да оставите от крема, за да намажете цялата торта от всички страни.
Украсата на тортата зависи от вашата фантазия. 🙂
* С коричката на хляба можете да си приготвите крутони.
Идея и снимки: goodshomedesign.com