Home / Мода / Как да поддържате правилно обувките си?

Как да поддържате правилно обувките си?

За да може едни обувки да изглеждат максимално добре за по-дълъг период от време,  е важно да се поддържат редовно. Няма по-красива обувка от поддържаната – онази, която изглежда така, сякаш е закупена преди няколко минути, добре подхранена и с чиста подметка.

В днешната статия ще ви запознаем с няколко трика, които може да използвате в ежедневието, за да сте с добре поддържани обувки винаги.

Как да запазите обувките си чисти в лошото време?

На първо място е важно да се снабдите с няколко спрея против мокрене, които да впръскате преди да излезете от дома си, директно върху обувките. Това ще спомогне на капките от дъжда да се хлъзгат по материята без да остават следи и без да я мокрят.

От една страна, този трик ще ви помогне да не намокрите обувките си и ще предотврати евентуалното им пропускане. От друга страна, ще успеете да ги запазите чисти през целия ден без да се притеснявате, ако имате среща или важно събитие.

На пазара вече има множество варианти за мини продукти, които може да вземете със себе си или да оставите в колата си и да поддържате обувките си по всяко време. Такива са мини вариантите на боя за обувки, както и такива с гъбка, дори и мини четки за правилно разнасяне и втриване, ако обувките са кожени.

Не забравяйте, че е важно преди да нанесете нова боя да пробвате върху малък участък от обувката, защото има различни видове бои, които реагират различно върху кожата.

Мокрите кърпички също са вариант, но краен. Онези, в които има алкохол, може да матират кожата и да я накарат да изглежда леко захабена. Затова, ако се насочвате към мокри кърпички за бързо почистване, изберете онези, които нямат алкохол.

обувки

Няма по-красива обувка от поддържаната

Ежедневната поддръжка на обувки

Независимо, дали сте избрали мъжки, детски или дамски обувки на достъпни цени, или сте се насочили към по-скъпи, трябва да ги почиствате след всяко носене. Това е трик, който със сигурност ще ви коства известно време, но когато добиете навик няма да можете да оставите обувките си мръсни.

Почистването може да започнете да правите вечерите, когато цялото семейство е свалило обувките си.

На първо място, ако се налага, измийте добре платформите и подметките. След това се насочете към почистване на самата материя на обувките, като се съобразете с нейните специфики.

След това действие може да огледате всеки чифт и да отделите тези, които имат нужда от обущар и онези, на които трябва да смените връзките или да изперете в пералнята.

Когато добиете този навик, ще знаете точно от какво има нужда семейството ви и ще износвате всеки чифт, колкото е възможно, преди да го изхвърлите.

Поддържането на чисти обувки е първото нещо, което си личи, когато се запознаете с някого. Само по себе си това показва, че сте спретнат човек, който държи на външния си вид и уважава парите си.

За да запазите обувките си за по-дълго време, изпробвайте някои от тези трикове и споделете на своите приятелки, защото всеки заслужава да има красиви обувки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*