Home / Мода / Как да пазаруваме обувки – по интернет или в магазин?

Как да пазаруваме обувки – по интернет или в магазин?

След влизането в сила на демокрацията хората имаха възможност да изберат между голям брой обувки, които се предлага по пазарите – от обикновените мрежисти обувки до реплики на марки като Найк или Адидас в големи количества. След това последва откриването на официални магазини, където обувките се продаваха със сертификат за оригиналност. Така всеки клиент имаше възможност да си закупи чифт обувки според това, което търси и финансовите възможности, които притежава.

В наши дни вече пазарите опустяха, а официалните магазини са пълни със скъпи стари модели на Найк и Адидас, които се произвеждат в Тайланд заради ниско заплатената работна ръка и качеството им е под съмнение.

Най-новата опция и възможност е закупуването на обувки да става през интернет. Там нещата стават бързо, лесно и без притеснения за всеки купувач. В този материал ще наблегнем на плюсовете и минусите от пазаруването в градските магазини или интернет.

Кой вариант е по-добър?

Магазини – няма значение дали те ще са официални или някаква голяма верига, която предлага

качествени обувки

Вече много хора си купуват обувки по интернет

закупуването на различни модели и марки обувки. Плюсовете в този случай са: всеки клиент има възможност да отиде на място, да разгледа дадените модели, да ги изпробва, да се консултира с продавач-консултанта и евентуално, ако реши, да ги купи. Всичко това обаче отнема време, излишни разходи и безполезни съвети от хора, които не ги интересува това какво вие ще си закупите и как ви стои.

Интернет – пазаруването по интернет също крие своите плюсове и минуси. Като положителни черти можем да отбележим, че имаме нужда от компютър с интернет, който с няколко клика ни представя хиляди модели, които можем да изберем на спокойствие. Получаваме ги бързо и лесно с куриер на адрес. Проблемът, който съществува, е, че някои модели изглеждат различни на живо, качеството се разбира на място, а някои куриери не предлагат услугата „тест и преглед“ преди да ги заплатите.

Така че на вас остава изборът да прецените кой вариант е по-удачен за закупуване на обувки.

loading...

One comment

  1. Димитър Спиридонов

    И аз предпочитам да си пазарувам вече обувки онлайн. Просто натовареното ежедневие и ангажиментите не ми позволяват да обикалям по магазините. Благодаря за статията,
    Поздрави,
    Митко

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*