Home / Мода / Как да изберете здравословни и удобни детски сандали?

Как да изберете здравословни и удобни детски сандали?

С наближаването на летния сезон вече сте започнали търсенето на подходящи детски сандали. Изборът на такива е много важен за правилното развитие на детското краче, което определя както правилната походка, така и подходящата стойка на детето ви. Ще се опитаме да ви помогнем максимално, като разгледаме най-важните фактори за избор на детски сандали. Това са подходящото подбиране на номер, материал и подметка на обувката.

Кой е правилният номер сандали за вашето дете?

Има различни твърдения за това дали детските сандали трябва да са точно по-крака или по-големи. Най-точният вариант е обувките да не са по-малки и ако са по-големи, да са малко по-големи. Нужно е да измерите крака на вашето дете, когато е право и стъпило, тъй като тогава тежестта се разпределя изцяло и виждате реалната дължина на стъпалото. Измерете от палеца до петата за най-дългата част на стъпалото.

Можете да очертаете ходилото на картон и да пробвате в обувки като стелка или просто да изберете детски сандали точно по крака или с до 0.5 см по-дълги от измереното разстояние. Имайте предвид също, че е възможно различните марки да имат различни дължини на съответните стандартни номера.

детски сандали

Какви сандали да изберем за детето?

И, разбира се, ако има как детето да премери обувката, е винаги чудесен вариант. Винаги има допълнителни фактори, които не е задължително да можем да изчислим без мерене. Например подходящ ли е моделът за широчината на крака и обува ли се лесно обувката.

Материалът на сандалите също е от изключително значение

Като цяло естетсвените материали са най-добрият вариант за детските сандали. Особено за летния сезон, когато времето е топло, е най-добре обувките да са максимално проветриви и да не предразполагат към изпотяване. Можете да изберете стелка от естествена кожа или текстил за максимално удобство на вашето дете. Важно е и горната част на сандалите да бъде от естествен материал.

Друго предимство на естествените материали е, че те запазват своята форма значително повече от изкуствените, спрямо промените в температурата. По този начин формата и съответно удобството на обувката остава константно и не предизвиква излишни наранявания на краката на детето.

Има няколко важни неща и за подметката на детските сандали

Освен точният размер и подходящата материя, е важно да подберете и подметката за сандалите на вашето дете. Тя е добре да не бъде съвсем тънка, за да осигурява подкрепа и удобство при стъпване. Същевременно и прекалено дебела подметка е възможно да наруши цялостното удобство и да предразполага към спъвания. Най-добре е да подберете среден вариант за дебелина.

Освен това е хубаво подметката да бъде и гъвкава, като и тук трябва да има баланс. Под гъвкава имаме предвид да може да се движи, но не и чак да се сгъва на две изцяло. Така се осигурява баланс между удобство при различни движения и добра подкрепа на стъпалото. По този начин детето може да се движи свободно и същевременно се предотвратяват прекалени сгъвания и разгъвания на стъпалото.

Има множество възможности за избор на детски сандали и със сигурност не е лесно да подберете най-добрите за вашето дете.

Можем да ви предложим да разгледате разнообразието от детски сандали в CCC, като тук имате възможност да купите както онлайн, така и във физически магазини.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*