Мечтата на всеки поклонник на сладките изкушения вече е факт
Японски учени откриха съставка в лютите чушки, която може да се добавя към всеки сладкиш.
Тази чудотворна съставка се нарича дихидрокапсит. Тя ускорява обмяната на веществата и подпомага организма при изгарянето на калории.
Това вещество, което се извлича от лютите чушки, може да направи чудеса с един от най-големите проблеми на човечеството – масовото затлъстяване.
Японските специалисти смятат да използват тази съставка при производството на шоколади, торти, пасти, бисквити и други храни.
Те ще са предназначени за хората с наднормено тегло или за тези, които не искат да пълнеят.
Веществото дихидрокапсит е едно от съединенията, известни като капсаициноиди, чиято роля се изразява в симулиране на метаболизма.
Тези вещества се съдържат само в определен сорт люти чушки.
В Съединените американски щати и Япония вече се продават капсули за отслабване с тази съставка.
Не е тайна, че дамите имат слабост към шоколадовите произведения.
Ако японското откритие се пренесе и на българския пазар, това би било чудесно за всички привърженици на калоричните сладки храни.