Home / Здраве и диети / Излекувайте тялото си с йога, любов и позитивни мисли!

Излекувайте тялото си с йога, любов и позитивни мисли!

Йогата ще ви направи по-здрави и по-щастливи

През последните години все повече хора осъзнават, че могат да поддържат добро здраве, практикувайки йога. В същото време обаче съвременният човек рядко намира време за себе си и за специални упражнения, които могат да му осигурят здраве, позитивни емоции и душевен мир.

Екипът на Prekrasna.bg се свърза с лъчезарната Рали Ангелова, която от години води групи по йога. Ето какво сподели тя за древната източна практика:

„Часовете ми са адаптирани към потребители, които нямат време и желание да се впускат в дебрите на йогата, а целят да поддържат добро здраве и добра визия. Не можем да лекуваме локално болна зона или орган, трябва да се подхожда комплексно, да се поддържат всички органи и системи в добра кондиция. За целта трябва постоянство, обичливост, разбиране и търпение към себе си. Организмът не рухва изведнъж, години наред му подаваме лоша храна, лоши напитки, лоши мисли и никакви движения. В часовете, освен асани от хатха йога, съм включила и други източни iogaтехники и прийоми, похвати от съвременната психология, тъй че ефективността да е максимална“.

Продължителността на часовете на Рали е 50 минути, предвид липсата на подготовка на участниците. Целта е всеки да излезе от час освежен, ободрен и раздвижен, а не изтощен.

„През годините наблюдавам хората и забелязвам, че всеки, който влиза редовно – минимум по 2-3 пъти седмично, след 2-3 месеца изглежда и се чувства много по-добре. Разковничето е в постоянството и търпението. Подходящо е за всяка възраст, стига човек да прояви гъвкавост в мислите и нагласата си. За 2-3 занимания ставите се поотпускат (индивидуален е прогресът, но при всички случаи има резултат), мускулите

Рали Ангелова

Рали Ангелова

се постягат, движенията се координират, всяка комбинация от упражнения цели не само външно оформяне на тялото, но има и дълбок вътрешен ефект върху всички основни органи и системи. При здраво тяло присъства и здрав дух. По-лесно е да „принудим“ тялото да бъде здраво, а то ще донесе здрави емоции и здрави мисли, отколкото да опитваме с положителни мисли да коригираме здравето и емоциите си. В болно тяло не „живеят“ здрави мисли и емоции. Тъй като тялото е нашата материлна и видима изява, първо към него трябва да се обърнем. Като пример и домашно често съветвам хората, когато са в лошо и депресивно настроение, да се усмихнат насила, да зъдържат мимиката за усмивка 10-15 минути и да проследят резултатите… Това винаги носи добро, ведро и весело настроение“, казва още тя.

Цената на посещение е абсолютно достъпна, за да може всички желаещи да се присъединят. Това е час не само за йога, а и за добър, успешен и щастлив живот в съвременния свят.

Можете да разгледате сайта на студиото, да се запишете, както и да се присъедините към страницата във Фейсбук.

Един-два пъти в годината Рали Ангелова организира и семинари, на които дава подробни насоки за здравословно хранене, пиене, движения, конструкция на тялото, движението на енергията и други.

Йогата е път към отлично здраве и душевна хармония! Извървете го и бъдете щастливи!

loading...

2 comments

  1. Това е моят Учител. Невероятен човек, прекрасна душа и много верен Приятел!

  2. БЛАГОДАРЯ ЗА ТОПЛИТЕ ДУМИ, РЕНИ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*