Продукти:
1 кг. зелен фасул
1 ч.ч. кисело мляко
3 суп.л. галета
2 яйца
малко масло
3-4 щипки сладък червен пипер
Приготвяне:
Зеленият фасул на фурна се приготвя лесно и бързо, а резултатът е невероятно вкусен!
Измийте и почистете, като изрежете двата остри края на всяка шушулка. Ако шушулките са прекалено дълги, разрежете ги на две.
Сложете готовия фасул в подсолена вряща вода. Оставете тенджерата на котлона за около 15 минути.
След като бобът омекне достатъчно, отцедете добре от водата. Разбъркайте го с червения пипер, галетата и солта. Добавете разбитите заедно яйца и кисело мляко. Разбъркайте всичко и изсипете сместа в тавичка. Отгоре разпределете маслото на малки парченца.
Печете ястието на 200 градуса – фурната трябва да е предварително загрята. Извадете тавата, когато фасулът придобие златист цвят.