Home / Любопитно / Художничка показва как да трогнем близки

Художничка показва как да трогнем близки

Лена Захариева: „Не аз избрах своето артзанимание, а то – мен“

Тази събота от галерия Арт Рентал в София Сити Център са решили да съчетаят забавното с практичното. Взимайки под внимание наближаващия 14 февруари, какво по-романтично от това сами да спретнем изненадата за своята половинка? Пътят от куп цветни хартийки и комплект канцеларски материали до оригинална авторска картичка, която да трогне любим човек, ще бъде извървян на предстоящия уъркшоп. Стъпките ще показва художничката Лена Захариева.

Както самата Лена споделя за себе си „не тя е избрала своето артзанимание, а то – нея”. Идеята да твори авторски картички й хрумва след конкретна случка. В ролята си на клиент, тя получава уж професионално опаковане на подарък, а всъщност лишено от всякаква фантазия. Това я провокира да изпита собствената си креативност. Резултатът е положителен. Така от шест години вече, Лена си има собствен магазин за опаковане на подаръци – „Belle”. Постепенно се насочва изключително към авторски ръчно изработени и рисувани подаръчни кутии. „Естествено дойде нуждата и от картички”, споделя авторката.

През 2011 година тя участва в Първия фестивал на жените в изкуството „SWAN” (София) с картички, кутии и книги за гости. Тази и миналата година се включва в проекта „Събудете стените си” с колажи на тема японски гейши.

Това, което прави авторски изработените картички различни от другите, е, че дори и да липсва конкретен надпис като „Честит празник!”, самото излъчване е достатъчно внушително.

„Много е тънка границата между това една картичка да изглежда луксозна, но същевременно да не е претрупана. Всеки модел е уникат с изключение на коледните и поканите за определено събитие”, уточнява Лена Захариева.

Ако сме погъделичкали желанието ви да изненадате своята половинка с нещо специално, заповядайте на 09.02.13 в 16.00 в галерията на Арт Рентал в мола зад НДК.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*