Продукти:
1 франзела
2 филета от маринована херинга (ако имате цяла херинга, е необходимо да я нарежете на две филета и да отстраните кожата и костите)
топено сирене – количеството зависи от вашия вкус
2 яйца
50 гр. краве масло
1 голямо цвекло
копър
10 бр. корнишони
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете и обелете яйцата. Настържете ги на едро ренде и ги смесете с топеното сирене. Към тях добавете разтопеното краве масло (не използвайте майонеза!). Разбъркайте добре. Ако херингата не е много солена, добавете сол и черен
пипер. Добавете и ситно нарязания копър. Разбъркайте отново.
За останалата част на пълнежа: сварете цвеклото или го изпечете във фурната. Настържете го. Направете разрез от едната страна на франзелата. С помощта на лъжица махнете вътрешната й част и трохите. Франзелата трябва да остане със стена, дебела около 1 см.
Намажете стените с част от сместа с яйцата, а върху нея поставете слой от цвеклото. Върху слоя с цвеклото можете да добавите ситно нарязан зелен лук. След това наредете в една редица от сместа с яйцата, друга с корнишоните, а трета – филето от херинга (както е показано на снимката). Плътно увийте хляба в найлоново фолио. Поставете го в хладилника за 3 часа. Преди сервиране, отстранете фолиото и нарежете на филийки с дебелина около 1 см.
Източник: supercook.ru