Home / Любопитно / Хамбургер на 14 години изглежда като току-що направен

Хамбургер на 14 години изглежда като току-що направен

Вредните последици от заведенията за бързо хранене са били демонстрирани от този хамбургер, който все още е непокътнат след 14 години

Бургерът е намерен случайно от американеца Дейвид Уипъл в джоба на яке, което не е носил отдавна. Хлябът с месо изглежда като все още годен за консумация.

Дейвид Уипъл е купил хамбургера на 7 юли 1999 г. Той е решил да го запази в продължение на месец, за да види дали нещо ще се случи, или промени. Американецът е искал да го покаже на приятелите си, за да видят и те, че произведеното в Макдоналдс изглежда точно по същия начин дори след месец заради консервантите, които съдържа. Но както често се случва, Дейвид забравил за експеримента и намерил сандвича чак след 14 години. Въпреки това хамбургерът hamburger1изглеждал все така „апетитно“.

Според Уипъл този експеримент не е бил нарочен. Той просто иска да покаже хамбургера след месец, за да се види дали има някаква промяна. Дори и след 14 години обаче, не е имало следи от плесен или гъбички. Месото дори не миришело различно. Въпросният бургер привлякъл вниманието и Уипъл го продал на търг на e-bay за 2000 долара. Но по-късно той и съпругата му променили мнението си и решили да го задържат, за да го показват на децата и внуците си с образователна цел и с посланието за това колко вредни са заведенията за бързо хранене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*