Home / Здраве и диети / Глината помага при шипове и артрит

Глината помага при шипове и артрит

Глината е природен продукт с богат химически състав, който от векове се използва в народната медицина на различни страни.

Лечебното й действие се дължи на съдържащите се в нея елементи – калций, хром, желязо, цинк, фосфор и магнезий, които оказват положително въздействие както върху кожата, така и върху целия организъм. Глината се използва в редица рецепти за външно приложение. Върху болното място се правят компреси, като тя трябва да се намокри с малко вода и да се наложи с помощта на памучен плат.

Шипове

Глината има антибактериални свойства и това я прави полезна при различни кожни болести, рани, изгаряния, ужилвания и екземи. Освен това тя може да се използва за облекчава на симптомите и подобряване на glinaсъстоянието при артрит и шипове.

При обрив се прави компрес от глина, като тя се смесва с ябълков оцет и вода в равни количества. Ако ви е ухапало насекомо пък, можете да облекчите болката и сърбежа със смес от глина и ябълков оцет. Компрес от глина с вода помага при артрит, като той трябва да стои една нощ, а на сутринта болното място да се почисти. Според друга популярна рецепта глината може да облекчи проблеми със стомаха, ако намажете с нея целия си корем и отгоре поставите хавлиена кърпа и одеяло, пише в. „Телеграф“.

Чаша

Понякога глината се използва и за вътрешно приложение, но за целта трябва да бъде добре изчистена. При стомашни киселини се пие сутрин и вечер по 1 чаена чаша глинена вода. Тя се приготвя, като се разтвори половин чаена лъжичка глина на прах и се изчака минералът да падне на дъното. Поглъща се само течността.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*