Home / Мода / Ето как приказките на Братя Грим вдъхновяват дизайнерите!

Ето как приказките на Братя Грим вдъхновяват дизайнерите!

Есента ще е богата на различни тенденции – от глава до пети в плетива, шантави и необикновени принтове, кадифе и рокли, вдъхновени от 60-те години, са само малка част от предложенията на дизайнерите. Пелерините, вдъхновени от приказките на Братя Грим, пък ще допълват цялата топла визия.

Плетивата традиционно държат позициите си през студените месеци. Основната разлика: през есен-зима 2014 г. те няма да са само пуловери и жилетки, а цели ансамбли от панталон и блуза или красива рокля до коляното. И забравете за модели, плетени на две куки от вашите баби. Кройките са разнообразни и асиметрични, а цветовете са предимно тъмносиньо, сиво, червено, бежово и кафяво във всичките им по-хладни гами. Подобни модели можем да видим в колекциите на дизайнерите Марк Джейкъбс и Стела Маккартни.

ЦВЕТОВЕ

Изключително модерни през предстоящите есен и зима ще са кралското синьо и страстното червено. Златистите нюанси също ще продължат да държат женското внимание. Ярките червени тонове са особено подходящи за разведряване на мрачния сезон, а страстното червено – за рокля или косместо палто. Може да го drehiизползвате само като акцент или да стигнете по-далеч и да сте от глава до пети в огнения цвят.

През този сезон златото отново ще бъде тотален хит. Може да го носите както в луксозен, така и в по-ежедневен вариант.

ПРИНТОВЕ

Принтовете този сезон ще са смесица от цветове, линии и форми. А бухалите под формата на аксесоари и щампи остават на мода. Алпийските мотиви също ще са на особена почит, за да ви напомнят за спокойните вечери в планината, пише в. „Телеграф“. Дизайнерите повеляват жилетките да са дълги до коляното, пуловерите да са обемисти, а шапките да са овърсайз. Страхотни модели можем да намерим в колекциите на Емилио Пучи, Томи Хилфигер, Бърбъри, Луи Вюитон и Миу Миу.

60-ТЕroklya

През този сезон ще се завърне модата от 60-те години на мин. век. Голям хит ще са роклите с минидължина, по-затворено деколте и дълги ръкави, вдъхновени от модната икона Туиги. Може да комбинирате с ботуши до коляното или боти до глезена. Особено актуални ще са и разкроените поли и панталоните с висока талия.

ПАЛТА

Пухкавите палта също са извикани за нов живот в гардеро6а. Дизайнерите Александър Маккуин, Фенди, Роберто Кавали, Пучи и Версаче залагат на особено екстравагантни модели, а Келвин Клайн и Кристиан Диор на XXL палта. Пончото, което направи завръщането си през 2013 година, владее и днес подиума. Като този сезон компания му прави наметалото. Спокойно можете да използвате пончото за ежедневното облекло, докато пелерината внася аристократични и романтични нотки на избрания сет. Интересни модели може да видим в колекциите на Ели Сааб, Бърбъри, Роберто Кавали и Томи Хилфигер. Наметалата от колекциите на Валентино и Долче и Габана изглеждат вдъхновени от приказките на Братя Грим.

Снимки: Долче и Габана

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*