Home / Любопитно / Елементарните грешки на великите умове, станали причина за смъртта им!

Елементарните грешки на великите умове, станали причина за смъртта им!

Дори и най-умните не са застраховани от грешки

Великият ум понякога извършва големи глупости…

Десето място

Астрономът от XVI в. Тихо Брахе, чиито изследвания помогнали на сър Исаак Нютон да създаде теорията за всемирното притегляне, преждевременно се простил с живота, защото не посетил навреме тоалетната. По онова време да напуснеш трапезата преди края на угощението, означавало да нанесеш тежко оскърбление на домакина. Като учтив човек, Брахе не посмял да помоли за разрешение да излезе, пикочният му мехур се спукал и след като се мъчил 11 дни, астрономът починал.

Девето място

Влиятелният държавен деец и философ от XVI в. Франсис Бейкън умрял, защото натъпкал със сняг умряла кокошка (хрумнало му, че за съхранение на месото вместо сол може да се използва сняг, и той се опитал да провери своята

Фокусникът Худини

Фокусникът Худини

теория). В резултат на експеримента кокошката така и не замръзнала, затова пък замръзнал самият Бейкън.

Осмо място 

Жан-Батист Люли — композитор от XVII в., който пишел музика по поръчка на френския крал, загинал от прекалена преданост на работата си. Веднъж по време на репетицията за поредния концерт той толкова се разгорещил, че ударил с бастуна си по пода, но улучил собствения си крак и умрял от заразяване на кръвта.

Седмо място 

Фокусникът Хари Худини починал, след като един негов фен го ударил с юмрук в корема. Худини позволявал на хората да го удрят, демонстрирайки чудесата на непробиваемата си преса. Починал в болница от вътрешни травми.

Шесто място

Джим Фикс – авторът на бестселъра „Пълна книга за бягането“, която превърнала джогинга в масово увлечение през 70-те години на миналия век, починал от сърдечен пристъп по време на… джогинг.

Пето място

Френският певец Клод Франсоа умрял от електрически удар, когато се опитал да смени лампа, стоейки във вана, пълна с вода.

Четвърто място

Детективът Алън Пинкертон умрял от гангрена, след като прехапал езика си, спъвайки се на тротоара.

Трето място

След церемонията през особено горещия 4-и юли 1850 г. дванадесетият президент на САЩ Закари Тейлър изял прекалено много сладолед, разболял се и починал пет дни по-късно, като прекарал на поста само 16 месеца, пише вестник „Феномен“.

Второ място

Джак Даниел – „бащата“ на знаменитото уиски „Jack Daniel’s“, починал от заразяване на кръвта шест години след получаване на травма на крака: счупил си пръста, ритайки сейфа си, защото бил забравил комбинацията за отварянето му.

Първо място

Гръцкият философ Хрисип умрял от смях, наблюдавайки как пияното му магаре се опитва да яде смокини.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*