Продукти:
За соса:
3 с.л. майонеза
3 с.л. сметана
2 ч.л. соев сос
1 ч.л. горчица
За салатата:
2 ч.ч. ориз (трябва да е сварен)
1 консерва риба тон
3-4 кисели краставички
2 кисели ябълки
4 моркова
200 гр бяло сирене
1 майонеза
маслини
зелен лук
червена чушка
кашкавал
солета
Начин на приготвяне:
Пригответе соса от изброените продукти.
В голяма чиния започнете да нареждате слоевете на салатата. Най-отдолу сложете ориза и оформете главата и тялото на снежния човек. Намажете Снежко с част от приготвения сос. Покрийте с намачканата с вилица риба и пак намажете със сос.
Покрийте салатата с настъргани кисели краставички и сос. Върху тях настържете киселите ябълки и отново намажете със сос. Положете последователно настърганите моркови, майонезата и настърганото сирене.
Оформете шапката с маслини, шала – със зелен лук и червена чушка, носа – с морков, устата – с ивичка чушка, а метлата – с кашкавал и солета.
Източник: сп. „Кулинарен журнал“