Как да си направим вкусна домашна плескавица?
Плескавицата е любима най-вече на мъжете.
Рецептите за приготвянето й са най-различни, но когато добавим щипка любов, всяка рецепта е сполучлива, всяко ястие е неповторимо вкусно.
Предварително нарязваме 1 глава лук, по половин зелена и червена чушка, малко магданоз.
Смесваме ги заедно с 400 гр. кайма, 1 яйце, чубрица, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме всички продукти внимателно.
Оставяме сместа в хладилника за 10 минути.
Разделяме сместа на 2 части и ги оформяме като плоски кюфтета – плескавици. Настъргваме 50 грама кашкавал и го смесваме с 10 гр. топено сирене.
Слагаме ги върху плескавицата, отгоре слагаме втората плескавица. Запечатваме добре, за да се избегне изтичането на пълнежа при печене.
Изпичаме бавно по 10 минути от двете страни. Поднасяме със свежа салата.
Във видеото ще намерите друга рецепта за плескавици.
Снимка: Pixabay.com